Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Επίθεση με σιδηρολοστούς κατά δύο καθηγητών του ΑΠΘ

Αιματηρή επίθεση με σιδηρολοστούς, εις βάρος δυο καθηγητών του τμήματος φυσικής αγωγής, διαπράχθηκε στις 3 μετά το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη Θέρμη, με δράστες κουκουλοφόρους. Άρση του ασύλου αποφάσισε το πρυτανικό συμβούλιο που κάνει λόγο για «δολοφονική ενέργεια».


Οι δυο πανεπιστημιακοί διακομίσθηκαν στο "Ιπποκράτειο" νοσοκομείο απ' όπου ο ένας αποχώρησε μετά την παροχή πρώτων βοηθειών. Ο άλλος, πιο σοβαρά τραυματισμένος, έφερε μώλωπες και εκχυμώσεις από τον άγριο ξυλοδαρμό, με αποτέλεσμα να χρειαστεί αρκετά ράμματα.
Μετά την άρση του ασύλου, η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες στο χώρο για να εντοπίσει στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα των δραστών. Προς το παρόν το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι "πρόκειται για δυο νεαρούς που φορούσαν κράνη και επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα χωρίς πινακίδα".
Μισή ώρα μετά το περιστατικό, το πρυτανικό συμβούλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία "καταδικάζει τη δολοφονική ενέργεια με τραυματισμό εναντίον δύο καθηγητών του τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ".
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει "θεωρεί ότι τέτοια γεγονότα, πρωτοφανή για την ακαδημαϊκή ζωή του Αριστοτελείου και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης, προσβάλλουν όχι μόνο την αξιοπρέπεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά συνιστούν επίθεση και τρομοκράτηση των λειτουργών της δημόσιας εκπαίδευσης".
από enet.gr