Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ιταλία:Διαδήλωση και επεισόδια σε συγκέντρωση υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών,στη Μπρέσια

 Επεισόδια έγιναν στη διάρκεια της νύχτας, σε διαδήλωση υπέρ των δικαιωμάτων τεσσάρων μεταναστών που κάνουν απεργία πείνας εδώ και δύο εβδομάδες και έχουν καταφύγει σε ένα γερανό εργοταξίου στη Μπρέσια, στη βόρεια Ιταλία, διαμαρτυρόμενοι για το νέο νόμο για τη μετανάστευση.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων, από αυτοσχέδιες βόμβες, μπουκάλια και πέτρες που πέταξαν οι διαδηλωτές κατά των ανδρών των δυνάμεων καταστολής, που βρίσκονται κοντά στο γερανό όπου κατέφυγαν οι απεργοί πείνας. Αστυνομικοί οπλισμένοι με ρόπαλα παρατάχθηκαν για να διαλύσουν τους εκατοντάδες διαδηλωτές και να μην τους επιτρέψουν να προσεγγίσουν στο γερανό.
Οι μετανάστες που κάνουν απεργία πείνας είναι ένας Αιγύπτιος, ένας Μαροκινός και δύο Πακιστανοί, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι παραπλανήθηκαν από το ιταλικό κράτος και από τους εργοδότες τους, που είχαν υποσχεθεί ότι θα τους βοηθούσαν για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην Ιταλία.
Οι μετανάστες είχαν ζητήσει να υπαχθούν σε ρύθμιση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη νομιμοποίηση των μεταναστών, αλλά οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν επειδή κρίθηκε ότι δεν είχαν σταθερή απασχόληση. 
Χθες έγινε διαδήλωση αλληλεγγύης στους μετανάστες και στη Μπολόνια, στην κεντρική Ιταλία. Η περίπτωση των τεσσάρων μεταναστών έχει δώσει αφορμή για αρκετές διαδηλώσεις υπέρ των δικαιωμάτων τους, κυρίως στη Μπρέσια, μία βιομηχανική πόλη όπου έχουν συγκεντρωθεί πολλοί ξένοι εργάτες.
αναδημοσίευση από babylonia.gr