Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχτηκε χτες το βαγόνι που στεγάζει το Ράδιο Revolt στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τον τελευταίο καιρό φήμες υπήρχαν στην Θεσσαλονίκη για την δημιουργία ενός ενεργού πυρήνα ακροδεξιών στην πόλη που προχωρούσε σε επιθέσεις κατά αναρχικών, αντιεξουσιαστών και αριστερών στην Άνω πόλη και γύρω από την πανεπιστημιούπολη αλλά και σε στέκια όπως το στέκι στα δυτικά που έχει δεχτεί αρκετές επιθέσεις τον τελευταίο χρόνο με την ανοχή και την κάλυψη των αστυνομικών αρχών

Το χρονικό …
21/07/09
Την 21η Ιουλίου του 2009 επίθεση  με βόμβες μολότοφ δέχτηκε ο χώρος που στεγάζει το Ράδιο Revolt  στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ. Στο βαγόνι του ΟΣΕ που στεγάζει το στούντιο του ραδιοφώνου στόχευαν οι «άγνωστοι» όπως κατήγγειλε τότε η συνέλευση του ραδιοφώνου, αλλά χωρίς καμία επιτυχία.

04/08/09
Τα ξημερώματα της 4ης Αυγούστου του 2009 λίγες μέρες μετά την πρώτη αποτυχημένη επίθεση σημειώθηκε δεύτερο περιστατικό εμπρησμού. Τότε οι «άγνωστοι» έριξαν εύφλεκτο υλικό μέσα στο βαγόνι, σπάζοντας ένα παράθυρο,  και η πυρκαγιά  προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές.

09/11/10
Χθες λίγο πριν τις 11 το βράδυ ομάδα φασιστών με δέκα μηχανάκια μπήκε στον χώρο του Πανεπιστημίου και επιτέθηκε  στα μέλη της συνέλευσης του Ραδιοφώνου για την αντιπληροφόρηση, την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη Revolt που βρισκόταν εκείνη την ώρα μέσα στο βαγόνι του ΟΣΕ που στεγάζει το στούντιο του Ραδιοφώνου.  Οι φασίστες φορούσαν κράνη και επιτέθηκαν με  πτυσσόμενα κλομπ, ξύλα και μαχαίρια στα μέλη του Ραδιοφώνου, ενώ έβαλαν φωτιά στον χώρο με βόμβες μολότοφ, φωνάζοντας φασιστικά συνθήματα. Οι μαρτυρίες λένε για δολοφονική επίθεση και σε δύο ανθρώπους που βρισκόταν τυχαία στο χώρο του Πανεπιστημίου και οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.
Τα μέλη του ράδιο Revolt αφού απώθησαν τους φασίστες  παρότι αριθμητικά ήταν πολύ λιγότεροι, προσπάθησαν να σβήσουν την φωτιά. Ταυτόχρονα άρχισε να μαζεύεται μεγάλος αριθμός αλληλέγγυων που έφερναν πυροσβεστήρες και κουβάδες από όλη την πανεπιστημιούπολη.
Η πυροσβεστική αρνήθηκε να μπει στην πανεπιστημιούπολη χωρίς την συνοδεία της αστυνομίας παρότι κλήθηκε και από μέλη του πρυτανικού συμβουλίου. Τελικά και αφού το μεγαλύτερο μέρος της φωτιάς είχε σβήσει με την συνδρομή αλληλέγγυων και μελών της φύλαξης του ΑΠΘ , ήρθαν στο χώρο δύο υδροφόρες του Δήμου που έσβησαν ότι είχε απομείνει.
Ο χώρος καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ αυτή την ώρα στο Πολυτεχνείο πραγματοποιείται  ανοιχτή συνέλευση.
Ανακοίνωση σε ένδειξη αλληλεγγύης έχει βγάλει ο 105fm Ελεύθερος, Αυτοοργανωμένος  Ραδιοσταθμός Μυτιλήνης « Ο ραδιοσταθμός του revolt είναι ένα αγκάθι στην δημοκρατία τους. Τους είναι πολύ βολικό ένας αυτοοργανωμενο ελευθεριακος σταθμός να μην εκφράζει το λόγο του ελευθέρα και να καταστραφεί από τα παρακρατικά τους σκυλιά.
Θα μείνουμε αλληλέγγυοι στα παιδιά του revolt με όσα μέσα διαθέτουμε και θα πολεμάμε για πάντα εντος και εκτος σταθμού τις φασιστικές αντιλήψεις, που καθόλου τυχαία ανθούν μέσα στην καπιταλιστική τους κρίση . Ενάντια στον πατριωτισμό που εμποτίζεται καθημερινά από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.»

Το στέκι στα δυτικά...

18/12/09
Το απόγευμα της Παρασκευής 18 Δεκέμβρη του 2009 ομάδα ακροδεξιών επιτίθεται στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Δυτικών Συνοικιών. Μέσα βρίσκονται δύο άτομα. Το αποτέλεσμα ...μικρές υλικές ζημιές.

07/05/10
Την Παρασκευή 7 Μάη του 2010 δεκαμελής ομάδα ακροδεξιών επιτίθονται στο στέκι με ξύλα, κράνη και σιδηρογροθιές  Στο χώρο βρίσκονται 7 άτομα που αποκρούουν την επίθεση.

09/05/10
Την Κυριακή 9 Μάη του 2010 τα ξημερώματα ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Δυτικών Συνοικιών δέχεται ακραία δολοφονική επίθεση. Η ομάδα των ακροδεξιών σπάει την τζαμαρία του χώρου και ρίχνειι μολότοφ με σκάγια. Στο χώρο ήταν ένα άτομο. Η φωτιά σβήστηκε και προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές. 

04/06/10
Την Παρασκευή 4 Ιουνίου ομάδα ακροδεξιών επιτίθεται με κράνη και ξύλα στο χώρο του στεκιού. Σπάζεται για άλλη μια φορά η τζαμαρία του χώρου ενώ υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ των ακροδεξιών και των ατόμων του στεκιού.
Κ.Μ