Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Παναγόπουλος: δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στο μνημόνιο

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, σε δηλώσεις του στο Reuters, προσπάθησε να εξηγήσει την άρνηση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να κάλεσει γενική απεργία. Υποστήριξε ότι "παρά τις πολλές απεργίες που έκανε η ΓΣΕΕ, εφαρμόστηκαν οι αυστηρές πολιτικές που περιγράφονται στο Μνημόνιο (με την ΕΕ και το ΔΝΤ) και δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις".

Σε σχέση με την απεργία της ΑΔΕΔΥ, ανέφερε ότι "οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποστεί μεγάλες μισθολογικές μειώσεις και την πιο βίαιη επίθεση στα δικαιώματά τους. Η τακτική και η στρατηγική τους είναι σεβαστή, αλλά δεν μπορούμε να την ακολουθήσουμε". Παρόλα αυτά εξέφρασε τους φόβους του ότι τα μέτρα λιτότητας μπορεί να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή.
"Φοβάμαι ότι, αν δεν αντιμετωπιστεί, η ανεργία θα γίνει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που θα οδηγήσει σε αντιδράσεις εκτός των θεσμοθετημένων διαδικασιών, από ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί και δεν έχουν άλλο τρόπο να αντιδράσουν. Η εκτίμησή μας είναι ότι οι άνεργοι θα αυξηθούν κατά 150.000 - 170.000 άτομα το 2011", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
Πηγή enet.gr