Σε «κοινωνική εθνοκάθαρση» από τα αστικά κέντρα της Βρετανίας και έξοδο απελπισίας προς την ύπαιθρο οδηγούν τουλάχιστον 200.000 φτωχούς Λονδρέζους τα ανάλγητα μέτρα Κάμερον - Κλεγκ, που απορρίφθηκαν ως «υπερβολικά» ακόμη και από τον νεοφιλελεύθερο νομπελίστα Οικονομίας Κρίστοφερ Πισσαρίδη!
Σε άρθρο του στη «Σάντεϊ Μίρορ» ο κυπριακής καταγωγής καθηγητής κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν ότι υπερέβαλε μιλώντας για «κίνδυνο κρίσης χρέους ανάλογο με της Ελλάδας» και ότι με τα μέτρα που πήρε έβαλε σε μεγαλύτερους κινδύνους τη βρετανική οικονομία! «Θα έπρεπε να ρίξουμε το βάρος στη μείωση της ανεργίας και να αναβάλουμε την περικοπή δαπανών για ευθετότερο χρόνο, όταν θα είχαν φανεί τα σημάδια ανάκαμψης», τόνισε ο Κ. Πισσαρίδης.
«Η κυβέρνηση μας γυρίζει στον 18ο αιώνα, όταν οι τσιφλικάδες έδιωξαν χιλιάδες ενοικιαστές-κολίγους στη Βόρεια Σκοτία!», τόνισε από την πλευρά του ο Εργατικός βουλευτής Τζον Κρούντας, με αφορμή την αποκάλυψη δημοτικών συμβούλων στις περιφέρειες του Λονδίνου ότι ψάχνουν καταλύματα για 200.000 εσωτερικούς πρόσφυγες στο Χάστινγκς, το Λούτον και σε άλλες επαρχιακές πόλεις. Πρόκειται για φτωχές οικογένειες που θα αδυνατούν να πληρώσουν το νοίκι τους μετά την περικοπή της επιδότησης και ίσως αναγκαστούν να φυτοζωούν ως εργάτες γης, μετά την αναπόφευκτη έξωση από τους μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων στο Λονδίνο.
Το τι τους περιμένει έδειξε ένα ρεπορτάζ-σοκ της «Ιντιπέντεντ» για τις συνθήκες σκλαβιάς 50 Ρουμάνων μεταναστών (οι 7 ανήλικοι 9-15 ετών!) σε κρεμμυδοχώραφα στο Ουόρσεστερ. Θύματα trafficking από την Ανατολική Ευρώπη, αναγκάζονταν να δουλεύουν από τις 7.30 το πρωί έως το βράδυ με καλοκαιρινά ρούχα, σε θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν. «Το 2007 γιορτάσαμε 200 χρόνια από την κατάργηση της δουλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δυστυχώς, επικρατούν ίδιες συνθήκες», δήλωσε ο επικεφαλής της Επιθεώρησης Αγροτικής Εργασίας (GLA), Πολ Ουάιτχάους.
Στο μεταξύ, ο νέος ηγέτης των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, κατηγόρησε για «αλαζονικό ιδεολογικό πείσμα και επιστροφή στον Συντηρητισμό του ‘80» τον κεντροδεξιό συνασπισμό Τόρις - Φιλελευθέρων για την περικοπή κοινωνικών δαπανών ύψους 83 δισ. λιρών.
Μολονότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ θα δηλώσει αύριο στο BBC ότι «δίνει μάχη με τη συνείδησή του», το 77% των Βρετανών πιστεύει ότι η κατάστασή του θα χειροτερέψει με τα νέα μέτρα και το 45% τα θεωρεί εντελώς άδικα (έρευνα της ICM για τη «News of the World»).
Μπροστά σε αυτήν τη λαίλαπα τα βρετανικά συνδικάτα επιδεικνύουν αντανακλαστικά χελώνας. Μόλις στις... 26 Μαρτίου 2011 εξήγγειλε τη «μεγαλειώδη και τολμηρότερη διαδήλωσή του» το Συνέδριο Εργατικών Ενώσεων (TUC).
Ο Κάμερον εκποιεί τα ακίνητα του αγγλικού δημοσίου
Στο σφυρί ακόμα και τα κρατικά δάση
Η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον αποφάσισε να πουλήσει τα ακίνητα του Δημοσίου και τα κρατικά δάση προκειμένου να μειώσει το εθνικό χρέος το οποίο αυτήν τη στιγμή είναι 845 δισεκατομμύρια λίρες και του χρόνου υπολογίζεται να ξεπεράσει το ένα τρισεκατομμύριο, με τους ετήσιους τόκους να φθάνουν το ποσό των 45 δισεκατομμυρίων.
Η αξία των ακινήτων του αγγλικού Δημόσιου υπολογίζεται σε 375 δισεκατομμύρια λίρες και η κυβέρνηση έχει πρόθεση να πουλήσει αρχικά ένα μέρος των ακινήτων για να αντλήσει ποσό 25 εκατομμυρίων λιρών.
Μεταξύ των υπό εκποίηση ακινήτων είναι και το συνεδριακό κέντρο «Βασίλισσα Ελισάβετ Β’» στην καρδιά του Λονδίνου. Στην πρώτη φάση θα εκποιηθούν επίσης ακίνητα που ανήκουν στο υπουργείο Αμυνας και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
ΕκτιμητέςΤο θέμα της πώλησης ακινήτων του Δημοσίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ», χειρίζεται προσωπικά ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος προσέλαβε έμπειρους εκτιμητές.
Επιπλέον, η «Κυριακάτικη Τέλεγκραφ» αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει στις επόμενες μέρες ότι πουλάει και τα δάση του Δημοσίου. Πριν προχωρήσει στην πώλησή τους θα αλλάξει ο νόμος που προστατεύει μέχρι σήμερα «αρχαία δάση» όπως το δασός Σέργουντ του Ρομπέν των Δασών, προκειμένου οι νέοι ιδιοκτήτες τους να μπορούν να κόβουν τα δέντρα.
Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, τα περισσότερα δάση θα δοθούν σε επενδυτές, που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν οικισμούς για διακοπές με πάρκα και γήπεδα γκολφ. Ορισμένα δάση θα γίνουν δημόσια πάρκα. Το 1990 η αξία των δασών της Αγγλίας είχε εκτιμηθεί στο ποσό των 2,5 δισ. λιρών.
πηγή:ethnos.gr