Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

26 νεκροί εργάτες στην Κίνα




Η διαρροή αερίου σε ανθρακωρυχείο της Κίνας που εξερράγη έχει προκαλέσει το θάνατο 26 ανθρακωρύχων και τον εγκλωβισμό ακόμη 11, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.
Η έκρηξη του ορυχείου στην πόλη Yuzhou, κεντρικά της επαρχίας Henan σημειώθηκε το Σάββατο, απελευθερώνοντας περισσότερους από 2.500 τόνους σκόνης άνθρακα, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.



Η σκόνη και οι υψηλές συγκεντρώσεις αερίου δυσχεράνουν τις σωστικές προσπάθειες, σύμφωνα με το China News Service, που επικαλείται τον επικεφαλής μιας ομάδας διασωστών.
Οι 26 εργαζόμενοι πιστεύεται ότι πέθαναν από ασφυξία μετά από διαρροή αερίου νωρίς το Σάββατο. Άλλοι 239 κατάφεραν να βγουν από το ορυχείο με ασφάλεια.
Σύμφωνα με το Νέα Κίνα παρόμοια διαρροή αερίου στο ίδιο ορυχείο είχε στοιχίσει τη ζωή 23 εργαζόμενων το 2008.
Στην Κίνα σημειώνονται τα περισσότερα και συχνότερα ατυχήματα σε ορυχεία, προκαλώντας έντονες ανησυχίες για την εργασιακή ασφάλεια. Τουλάχιστον 2.600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τέτοια συμβάντα το 2009, κατά τον επίσημο απολογισμό. Οργανώσεις εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι υψηλότερος. Το πρώτο εξάμηνο του 2010, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία ασφάλειας στην εργασία, σημειώθηκαν 341 θάνατοι σε 81 δυστυχήματα μόνο σε ανθρακωρυχεία.
από enet.gr