Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Γαλλία: 80 μηνύσεις σε ακτιβιστές του μποϊκοτάζ κατά του ισραηλινού απαρτχάιντ

80 μηνύσεις έχουν γίνει στη Γαλλία εναντίον ακτιβιστών για την καμπάνια Μποϊκοτάζ – Απόσυρσης επενδύσεων – Κυρώσεων (BDS) κατά του ισραηλινού απαρτχάιντ. Και σύντομα θα αρχίσουν να εκδικάζονται κάποιες από αυτές. Ήδη μέλος της Λίγκας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει καταδικασθεί πρωτόδικα σε 1500 ευρώ πρόστιμο. Ενώ ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και μια Γερουσιαστής των Πρασίνων. Παραθέτουμε ολόκληρο το κάλεσμα για αλληλεγγύη από την γαλλική καμπάνια

Το BDS Γαλλίας καλεί σε διαδηλώσεις υποστήριξης των Γάλλων ακτιβιστών που αντιμετωπίζουν καταστολή.
Αποικιοκρατία, απαρτχάιντ, πρόσφυγες
Το Ισραήλ είναι που παραβιάζει το νόμο,
Το Ισραήλ είναι αυτό που θα πρέπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη!
Στο Μπορντό, το Περπινιάν, τη Μυλούζ, το Παρίσι και το Ποντουάζ, κάποιοι ακτιβιστές θα εμφανιστούν σύντομα ενώπιον δικαστηρίου εξαιτίας της συμμετοχής τους στην πολιτική και μη βίαιη Καμπάνια Μποϊκοτάζ – Απόσυρσης Επενδύσεων – Κυρώσεων (BDS).
«Έχουμε κάνει 80 μηνύσεις σχετικά με παρόμοια περιστατικά σε όλη τη Γαλλία», ανακοίνωσε στον τύπο ο πρόεδρος του Εθνικού Γραφείου Παρακολούθησης εναντίον του Αντισημιτισμού (BNCVA).
Αυτές οι καταγγελίες απηχούν ακριβώς τις παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με το BDS που εκτόξευσε ο πρωθυπουργός Fillon και ο υπουργός εσωτερικών Hortefeux, όπως και τις οδηγίες που εκδόθηκαν πρόσφατα προς δικαστές από τον υπουργό δικαιοσύνης Alliot-Marie.
Είναι μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην καμπάνια BDS που έχει εξυφανθεί από φιλο-ισραηλινές υπηρεσίες σε συνεργασία με την κυβέρνηση Σαρκοζί, της οποίας τα ρατσιστικά μέτρα εναντίον των Ρομά έχουν εξοργίσει την Ευρώπη.
Επιπλέον αυτές οι καταγγελίες, που βασίζονται σε έναν νόμο της 29ης Ιουλίου 1881, επιτίθενται σε ακτιβιστές του BDS για «…διακρίσεις, μίσος ή βία εναντίον ενός προσώπου ή ομάδας εξαιτίας της καταγωγής τους η εξαιτίας του ότι ανήκουν ή δεν ανήκουν σε μια συγκεκριμένη εθνότητα, έθνος, φυλή ή θρησκεία».
Θέλουμε να ρωτήσουμε:
Ποιος, εν πλήρη ατιμωρησία, διαπράττει βία και διακρίσεις σε καθημερινή βάση στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη;
Ποιος εν πλήρη ατιμωρησία, εφαρμόζει νομοθεσία απαρτχάιντ εναντίον των ίδιων του των Παλαιστινίων συμπολιτών;
Ποιος, εν πλήρη ατιμωρησία, διαπράττει εγκλήματα πολέμου και σφαγιάζει και διώκει τον άμαχο πληθυσμό στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα;
Ποιος, εν πλήρη ατιμωρησία, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εποικίζοντας και εκμεταλλευόμενος τους πόρους των Κατεχομένων;
Ποιος, εν πλήρη ατιμωρησία, έχει επιβάλλει τα τελευταία 5 χρόνια μια δολοφονική πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας;
Το Ισραήλ είναι που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο:
Κατοχή, αποικιοκρατία, απαρτχάιντ, εγκλήματα πολέμου,
Αρνούμενο τα δικαιώματα των κρατουμένων, τα δικαιώματα των προσφύγων…
Το Ισραήλ είναι που θα πρέπει να κατηγορηθεί στο δικαστήριο!
Ο σκοπός της καμπάνιας BDS είναι να εξαναγκάσει το Ισραήλ να σεβαστεί το νόμο.
Γιατί θα πρέπει το γαλλικό δικαστικό σύστημα να καταδικάσει πολίτες που διενεργούν ειρηνικές δράσεις για να γίνει σεβαστό και να εφαρμοστεί το δίκαιο;
Οι Γάλλοι πολίτες που καλούν σε μποϊκοτάζ, απόσυρση επενδύσεων και κυρώσεις εναντίον του Ισραήλ καθοδηγούνται από την επείγουσα ανάγκη να τερματιστεί η συστηματική παραβίαση του δικαίου από το Ισραήλ και η ατιμωρησία που αταλάντευτα του παρέχει η γαλλική κυβέρνηση.
Αυτό είναι ζήτημα ζωτικό και επείγον τόσο για τον Παλαιστινιακό όσο και για τον Ισραηλινό πληθυσμό.
H Καμπάνια BDS Γαλλίας καλεί σε ευρεία εκδήλωση υποστήριξης σε όλους εκείνους, χωρίς καμία εξαίρεση, που διώκονται για τις δράσεις τους για το μποϊκοτάζ και απαιτεί να διωχθεί το Ισραήλ.
Η Καμπάνια BDS Γαλλίας καλεί να εγκαθιδρυθούν και να αναπτυχθούν επιτροπές στήριξης σε όλη τη χώρα.
Η Καμπάνια BDS θέτει την νομική της ομάδα στις υπηρεσίες όσων διώκονται και όλων των ακτιβιστών BDS.
Από εδώ και στο εξής η καμπάνια για την προώθηση του BDS και την παραπομπή του Ισραήλ θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις επερχόμενες δίκες ως ευκαιρίες για να διαδηλώσουμε σε μεγάλους αριθμούς!
BDS France Campaign

intifadagr.wordpress.com