Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Εφημερίδεεεες!

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Στο κυνήγι του αφορολόγητου. Πώς θα φορολογηθούν τα εισοδήματα του 2010".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Διάταξη-βόμβα για τα τεκμήρια. Τι κρύβει διευκρινιστική εγκύκλιος του φορολογικού νόμου".
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Σε κίνδυνο η υγεία των Θεσσαλονικέων".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Οι 45 παγίδες του φορολογικού. Όλα όσα πρέπει να προσέξετε για την Εφορία".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μεταξύ των 45 παγίδων του φορολογικού νόμου, που καταγράφονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, εντάσσονται τα τεκμήρια των παιδιών που βαραίνουν τους γονείς, η αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης για συναρμολογούμενες πισίνες, τα δίδακτρα από ιδιωτικά σχολεία".
Η ΑΥΓΗ: "Πιράνχας και Μνημόνιο γδύνουν τα νοσοκομεία".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "από τη Δευτέρα οι προμηθευτές δεν θα εφοδιάζουν με υλικά τα νοσοκομεία του ΕΣΥ αν δεν εξοφλούνται επί τόπου τα τιμολόγιά τους. Οι νοσοκομειακοί γιατροί προειδοποιούν ότι μπορεί να κινδυνεύσουν ασθενείς και καλούν κυβέρνηση και προμηθευτές να βρουν άμεση λύση".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Έκοψαν τη σύνταξη από 1.000 άγαμες θυγατέρες! Ελέγχονται άλλες 20.000!"
Η εφημερίδα γράφει ότι "έκοψαν εν κρυπτώ στη σύνταξη από 1.000 άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες, με άμεση εφαρμογή της σχετικής διάταξης του νέου ασφαλιστικού νόμου! Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην εφαρμογή του νόμου, μη περιμένοντας να εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος".
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Τα ψέματα τελείωσαν. Ο Αντώνης Σαμαράς από τη Λαμία κάλεσε τους ψηφοφόρους να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική στις αυτοδιοικητικές εκλογές".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μήνυμα προς τους πολίτες να "γκρεμίσουν οριστικά την γκρίζα προπαγάνδα του φόβου" και να στείλουν "αδιάβαστη" την κυβέρνηση το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών, προκειμένου να καταλάβει πως τα "τα ψέματα τέλειωσαν " και ότι "κάθε έγκλημα έχει και τιμωρία", έστειλε από τη Λαμία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Γνώριζε ο Παπανδρέου από πρώτο χέρι για το ύψος του ελλείμματος".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "με αιχμή του δόρατος τις πρόσφατες αποκαλύψεις που κάνει στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ ότι ο Γ. Παπανδρέου γνώριζε την πραγματική κατάσταση της Οικονομίας ήδη από τον Ιανουάριο του 2009, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς εξαπέλυσε χθες νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό."
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Τι θα πληρώσουμε. Φόροι, αποδείξεις, τεκμήρια".
Η εφημερίδα γράφει ότι "αυξημένους φόρους θα πληρώσουν το 2011, με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, χιλιάδες φορολογούμενοι που για πρώτη φορά πιάνονται στην "τσιμπίδα" των τεκμηρίων και όσοι χάνουν το προνόμιο της αυτοτελούς φορολόγησης επιδομάτων, πριμ και άλλων αμοιβών".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Χαμένοι στις αποδείξεις. Όλες οι αλλαγές στη φορολογία του 2011".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με την οποία εξειδικεύονται οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος εισάγει σκληρότερα τεκμήρια διαβίωσης και δημιουργεί ένα κυκεώνα με τις αποδείξεις, καθώς οι φορολογούμενοι καλούνται να συγκεντρώσουν και να υποβάλουν έναν τεράστιο αριθμό".
ΕΘΝΟΣ: "Οι αλλαγές σε τεκμήρια, φόρους, αποδείξεις. Αναλυτικός οδηγός για τη φορολογία του 2011".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παγίδες" στήνει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους με τα νέα τεκμήρια για κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες, αεροσκάφη, δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και οικιακούς βοηθούς, με στόχο να εισπράξει το 2011 το ποσό των 700 εκατ. ευρώ που προβλέπεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ανιστόρητα πλέον τα Ελληνόπουλα λόγω...Αννούλας!"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "και αλλοεθνής να ήταν η Υπουργός Παιδείας πάλι δεν θα τολμούσε να προχωρήσει στην κατάργηση του μαθήματος της Νεώτερης Ιστορίας στα Λύκεια. Σχετική ερώτηση ήδη υπέβαλε προς την Άννα Διαμαντοπούλου ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Νέα φοροπαγίδα του υπουργείου Οικονομικών για τις αποδείξεις. Κρύος ιδρώτας για δύο εκατομμύρια φορολογουμένους".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ολόκληρη η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με σχόλια και παραδείγματα. Το υπουργείο ευελπιστεί να πιάσει το δέκα τοις εκατό από τα δύο εκατομμύρια φορολογουμένους. Μέχρι εξακόσια ευρώ το πρόστιμο για κάθε φορολογούμενο που δεν θα έχει συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων ή δεν θα έχει ευδιάκριτες αποδείξεις".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τεκμήρια καρμανιόλα για α΄κατοικία, εξοχικά, ΙΧ. Κρυφή διάταξη σε εγκύκλιο θα ισχύσει από φέτος".
Η εφημερίδα γράφει ότι "καρμανιόλα" για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα είναι το νέο σύστημα τεκμηρίων διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων που θα ισχύσει για τα εισοδήματα του τρέχοντος έτους, δηλαδή για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν την άνοιξη του 2011".
ΕΣΤΙΑ: "Εκδιώκονται οι επιχειρήσεις. Έρχονται οι Κινέζοι, φεύγουν οι Έλληνες".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Κυβέρνησις μιλάει διαρκώς για επενδύσεις και ανάπτυξη, αλλά και με τα μέτρα που λαμβάνει επιτυγχάνει το αντίθετο. Πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο, είτε προσπαθούν να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους, είτε να μετακομίσουν εκτός Ελλάδος."
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Επιχείρηση Eurostat στην Αθήνα για να ξεκαθαρίσει τα greek statistics- Ανησυχία για τις επιπτώσεις της αναθεώρησης".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με δέκα επιπλέον στελέχη ενισχύεται το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που βρίσκεται στην Αθήνα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει άπαξ δια παντός και σε συνεργασία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή την αμαρτωλή υπόθεση των greek statistics".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Και ο καυγάς καλά κρατεί...Την ανηφόρα πήρε το έλλειμμα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σκληρή μάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την πορεία της οικονομίας και τις συνέπειες του μνημονίου. Δηλώσεις επί του θέματος έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς υπεραμύνθηκε των έργων που έχει αφήσει η παράταξή του στην Ελλάδα. Ο Γιώργος Πεταλωτής , τους κατηγόρησε για προσπάθεια ανατροπής των μεγάλων αλλαγών-που έκανε και προωθεί η κυβέρνηση- και επιστροφής στο παρελθόν".
ΤΑ ΝΕΑ: "Οι φόροι του 2010. Τα μυστικά και οι παγίδες".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "παγίδες με τεκμήρια και αποδείξεις στήνει το υπουργείο Οικονομικών με τον τελευταίο φορολογικό νόμο, που φέρνει τα πάνω- κάτω στη φορολογία εισοδήματος και ανοίγει τον δρόμο για εξονυχιστικούς εξατομικευμένους ηλεκτρονικούς ελέγχους σε κάθε φορολογούμενο".
Η ΝΙΚΗ: "Σβήστε τα χρέη σας από 350 ευρώ το μήνα. Πρόταση-βόμβα θέτει τις τράπεζες προ τετελεσμένων".
Η εφημερίδα γράφει ότι "η συμβιβαστική λύση για να μπορέσουν τα πιστωτικά ιδρύματα να εισπράξουν μέρος από τα 23,5 δισ. ευρώ των "κόκκινων" δανείων. Πώς θα γίνεται ο διακανονισμός για καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια με δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα".
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Το τρένο της μεγάλης...σφαγής. 1 εκατομμύριο άνεργοι μέχρι το τέλος του 2011".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η ΓΣΕΕ υπολογίζει ότι η ανεργία ήδη είναι 20% και πολλοί αναλυτές συμφωνούν ότι οι άνθρωποι χωρίς εργασία στο τέλος του ερχόμενου χρόνου θα είναι τριπλάσιοι από όσους αναφέρονται στις επίσημες στατιστικές".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αλέκα Παπαρήγα στην εκδήλωση για τους ΕΒΕ:Αντιμονοπωλιακή ψήφος στις επερχόμενες εκλογές".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η εκλογική μάχη να βοηθήσει το κίνημα της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα εμπρός, να δημιουργηθούν οι δυνατότητες για αλλαγές, ανακατατάξεις, για την αντεπίθεση. Υπάρχουν, και για τους εργατοϋπαλλήλους και για τους μικρομεσαίους, μέτωπα πάλης που πιάνουν τα επείγοντα προβλήματα".
City Press: "Πρασινίζουν" αθηναϊκές γειτονιές. Παρεμβάσεις για ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση κτιρίων".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "στην περιβαλλοντική και ενεργειακή αναβάθμιση υποβαθμισμένων περιοχών της Αθήνας αποσκοπεί η δράση "Πράσινες Γειτονιές", την οποία παρουσίασε χθες η πολιτική ηγεσία του υπ. Περιβάλλοντος. Η δράση προβλέπει αρχικά παρεμβάσεις σε 70 με 80 κτίρια σε δύο γειτονιές της Αθήνας, προκειμένου να δημιουργηθούν κτίρια με χαμηλή ή μηδενική ενεργειακή κατανάλωση και να βελτιωθεί το μικροκλίμα της περιοχής".
Metro: "Στην ...εντατική τα νοσομεία".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην ...Εντατική μπαίνουν ξανά τα νοσοκομεία όλης της χώρας, καθώς οι προμηθευτές του ΕΣΥ προχωρούν σε αναστολή παραδόσεων ιατρικού υλικού και απόσυρση των διαθέσιμων αποθεμάτων από την ερχόμενη Δευτέρα".