Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ενημέρωση του ΣΕΒ για τον «Καλλικράτη» από τον Γ.Ραγκούση

Για τη διοικητική αναδιάρθρωση και το σχέδιο «Καλλικράτης» θα ενημερώσει σήμερα το απόγευμα το Γενικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Γιάννης Ραγκούσης.




Ο κ. Ραγκούσης προσκλήθηκε από τη Διοίκηση του ΣΕΒ, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του Συνδέσμου για τις τομές στη τοπική αυτοδιοίκηση, για τα οικονομικά των Δήμων και των Περιφερειών, για τον νέο περιφερειακό χάρτη ενισχύσεων και τις επιμέρους αλλαγές που φέρνει ο «Καλλικράτης».

Η διοικητική αναδιάρθρωση επηρεάζει σημαντικά τις επιχειρήσεις που θέλουν να γνωρίζουν τις προθέσεις της κυβέρνησης και το τι μέλλει γενέσθαι μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σημειώνεται πως η υστέρηση των πόρων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το 2010 ανέρχεται περίπου στο 1,5 δισ. ευρώ, δηλαδή είναι μειωμένοι κατά 40% σε σχέση με την πρόβλεψη του εφετινού Προϋπολογισμού.

Την ίδια στιγμή το Μνημόνιο προβλέπει περικοπές 3 δισ. ευρώ για την προσεχή τριετία, 2011-2013, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία για την αποτελεσματική εφαρμογή του «Καλλικράτη».
Αναδημοσίευση in.gr