Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Εφημερίδεεεες!

Σαββατιάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Διαρκές το τούνελ".
Στη χθεσινή απόφαση των 27 χωρών να τροποποιηθεί μερικώς η Συνθήκης της Λισαβόνας αναφέρεται η εφημερίδα στο βασικό της θέμα, κίνηση που έχει σκοπό "να θεσπιστεί ένας μόνιμος μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων για χώρες με σοβαρά προβλήματα εξυπηρέτησης πληρωμών, σαν την Ελλάδα. Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει αυστηρή πολιτική λιτότητας με λήψη πρόσθετων μέτρων, για να μην πέσει στις δαγκάνες του νέου μηχανισμού σε περίπτωση που δεν βγει από το τούνελ το 2013".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μισθολόγιο 3 ταχυτήτων στο Δημόσιο".

Πρόταση που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του Δεκεμβρίου ώστε να εφαρμοστεί από το νέο έτος, προβλέπει "μισθολόγιο τριών ταχυτήτων στο Δημόσιο, με μικρότερες αποδοχές για τους νεοπροσλαμβανόμενους, τους ήδη υπηρετούντες, αλλά και για τους συνταξιούχους", επισημαίνει η εφημερίδα. 
 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: "Βάζει τη χώρα σε περιπέτειες".
"Ο εκτροχιασμός του μνημονίου αναγκάζει τον Γ. Παπανδρέου να σκέπτεται... ηρωική έξοδο με πρόσχημα την αστάθεια και τα... εξωθεσμικά κέντρα. Οργή από τρόικα και αγορές για τον εκβιασμό. Απειλεί να ακυρώσει την επίσκεψή του ο Στρος Καν", εκτιμά η εφημερίδα.
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εκλογές για να γλιτώσουμε τα σπίτια και τις δουλειές μας".
"Να μην ξαναπληρώσουμε δεκάρα τσακιστή στους ξένους τοκογλύφους. Τα λεφτά που πληρώνουν οι Ελληνες φορολογούμενοι φτάνουν και περισσεύουν για τους μισθούς, τις συντάξεις και τα τρέχοντα έξοδα του κράτους", αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα.
Η ΑΥΓΗ: "Να γίνει πάρκο το κτήμα Τατοΐου".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "πρόταση για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου, προσβάσιμου μάλιστα εύκολα από τις υποβαθμισμένες δυτικές συνοικίες και δήμους, καταθέτει σήμερα ο συνδυασμός «Αττική Συνεργασία - Οχι στο Μνημόνιο» στο πλαίσιο της ημέρας δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Εκρηξη εγκληματικότητας... λόγω Μνημονίου".
Η εφημερίδα γράφει ότι "«Μνημονιακή» έκρηξη εγκληματικότητας παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο λεκανοπέδιο της Αττικής και την περιφέρεια. Η έλλειψη οικονομικών πόρων, ακόμη και για τα απαραίτητα στοιχεία διαβίωσης, έχει εκτινάξει στα ύψη την παραβατικότητα. Οι διωκτικές Αρχές αδυνατούν να επέμβουν, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των συμβάντων σε αναντιστοιχεία με το ελλειμματικό έμψυχο δυναμικό των αστυνομικών υπηρεσιών".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Προτάσεις από ΔΝΤ κατά φοροδιαφυγής".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "διαρθρωτικές παρεμβάσεις στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό προτείνουν οι τεχνοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και να ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα, η υστέρηση των οποίων απειλεί με εκτροχιασμό το Μνημόνιο".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Στο κόκκινο το Ταμείο των ΔΕΚΟ".
Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης για να πάρουν τα χρήματά τους θα χρειαστεί να περιμένουν τουλάχιστον 10 μήνες ενώ 3.500 συνταξιούχοι κινδυνεύουν να μην πάρουν το επικουρικό του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα.
ΕΘΝΟΣ: "Οι 7 εντολές του ΔΝΤ για τη φοροδιαφυγή".
"Οι εμπειρογνώμονες ζήτησαν από το υπ. Οικονομικών: επιτάχυνση υλοποίησης των σχεδίων δράσης για τις 5 ομάδες κρούσης κατά μεγάλων φοροφυγάδων. Εξαντλητικούς ελέγχους για ΦΠΑ και εικονικά τιμολόγια. Ειδικό δημοσιοϋπαλληλικό νόμο για τους εφοριακούς. Εκσυγχρονισμό των εφοριών. Αρση νομικών εμποδίων που διευκολύνουν τους φοροφυγάδες. Σε 90 ημέρες οι αποφάσεις για τα πρόστιμα. Ιδρυση φορολογικών δικαστηρίων", αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κλήρος και λαός στο πόδι για το 666".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "κάτι φαίνεται να αλλάζει στο χώρο της Εκκλησίας, παρά την... παρατεταμένη σιωπή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Απίστευτο! Σε ρόλο μεγάλου ... θαυματοποιού ο πρωθυπουργός".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "εκτίναξε εκ νέου τα επιτόκια δανεισμού, βούλιαξε το χρηματιστήριο, τρομοκρατεί και συσπειρώνει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Στις Βρυξέλλες έκανε τον «ανήξερο» για την άνοδο των σπρεντ και τα έβαλε με την αντιπολίτευση. Το πήραν χαμπάρι στην Ε. Ενωση και παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας. Αρχίζει και έρχεται σε κόντρα με τους Ευρωπαίους ηγέτες".
Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μας παρέδωσε στη Μέρκελ άνευ όρων και με θριαμβολογίες".
Η εφημερίδα γράφει ότι "με θριαμβολογίες που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα υποδέχθηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός το σχέδιο που προωθούν Γερμανία και Γαλλία και επί της ουσίας καθιστά αδύνατη την είσοδο των ελληνικών ομολόγων στις αγορές μετά το 2013".
ΕΣΤΙΑ: "Πρόωρες εκλογές για εθνικό θέμα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Πρόεδρος εκλέγεται για τέσσερα χρόνια και δεν επιτρέπεται να εκλεγή για τρίτη θητεία. Το κυριώτερο όμως είναι ότι η θητεία του δεν διακόπτεται για κανένα λόγο. Πρόωρες εκλογές δεν μπορούν να γίνουν. Το σύστημα κατοχυρώνει την πολιτική σταθερότητα".
ESPRESSO: "Βιβλίο φωτιά από τον Φώτη Μεταξόπουλο".
Η εφημερίδα γράφει ότι "βιβλίο με «καυτά» παρασκήνια από το θέατρο και τον κινηματογράφο ετοιμάζει ο Φώτης Μεταξόπουλος. Πενήντα πέντε χρόνια στο θέατρο και το σινεμά, ο χορευτής και χορογράφος θυμάται και γράφει την αλήθεια του από... πρώτο χέρι".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Δυσπιστία για την ελληνική οικονομία".
Στην εικόνα των Spread στέκεται η εφημερίδα στο βασικό της θέμα, επισημαίνοντας ότι "μετά από μια μικρή ανάσα ξαναπήραν την ανηφόρα και έφτασαν στο σημείο που ήταν πριν από αρκετούς μήνες, καθώς η εικόνα της ελληνικής οικονομίας όσο πλησιάζουν οι εκλογές προκαλεί νέα σημάδια δυσπιστίας. Την ίδια ώρα φουντώνουν οι φήμες για αναδιάρθρωση του χρέους κάτι που προκαλεί σοβαρές αναταράξεις στο χρηματιστήριο που για τρίτη συνεχόμενη μέρα ακολουθεί πτωτική πορεία".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Να χρεοκοπήσουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που χρεοκοπούν το λαό".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε δηλώσεις της χτες η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: Εχει ιστορική ευθύνη ο ελληνικός λαός, όχι μόνο να αγνοήσει τον εκβιασμό του πρωθυπουργού περί χρεοκοπίας και αποσταθεροποίησης, αλλά να αντιστρέψει το ζήτημα και να κάνει την κυβέρνηση όσο γίνεται πιο αδύναμη, όπως και τη ΝΔ".
Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: "Λέων μέσα γατάκι έξω".
Η εφημερίδα γράφει ότι "τη φαρσοκωμωδία «ο λέων που έγινε γατάκι» ανεβάζει εδώ και μήνες ο θίασος της Ρηγίλλης με πρωταγωνιστή των Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίζεται με δύο πρόσωπα, που το ένα ακυρώνει το άλλο".
ΤΑ ΝΕΑ: "Τον Δεκέμβριο οι εκλογές αν... ".
Ο Πρωθυπουργός θα προκηρύξει εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατό στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί καθαρά στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, εκτιμά η εφημερίδα που επισημαίνει: "Αυτό σημαίνει ότι οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στις 5 ή στις 12 Δεκεμβρίου ενώ κυκλοφορούν και σενάρια με βάση τα οποία η κυβέρνηση θα μπορούσε να αναβάλει τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών (14 Νοεμβρίου) και να προχωρήσει στην προκήρυξη «δίδυμων» εκλογών για τις 12 Δεκεμβρίου".
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Πιάστε τώρα τους φοροφυγάδες!".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα γράφει: "Στείλτε τους 250 «Ράμπο» του ΣΔΟΕ να ελέγξουν για σκάφη, πισίνες, ακίνητα και πολυτελή ΙΧ, ζητεί το ΔΝΤ με έγγραφο-φωτιά που ενεχείρισε στο υπουργείο Οικονομικών. Επιπλέον ζητεί την αυτόματη βεβαίωση φόρου για όσους δεν κάνουν δήλωση, την ίδρυση εξειδικευμένων φορολογικών δικαστηρίων, την αξιοποίηση των καταγγελιών των πολιτών για φοροφυγάδες και γενικά την άρση όλων των εμποδίων που ανακόπτουν την είσπραξη φόρων, προειδοποιώντας: «Αν δεν το πετύχετε, δεν πιάνετε τους στόχους του 2011»".
PRESS time: "Ο Προβόπουλος και οι στενοί ... κορσέδες".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "έχει διχάσει κυβέρνηση και πολίτες η οικονομική πολιτική που προτείνει ο πρόεδρος της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος. Οι προτάσεις του για σωρεία περικοπών και δαπανών - παροχών, ακόμα και για την ευαίσθητη τρίτη ηλικία, αλλά και τους νέους, κρίνονται ως αντιλαϊκές και τον βάζουν στο επίκεντρο των επικρίσεων".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ιερό κάλεσμα για τις ταυτότητες".
Οικονομία:   
Η ΑΞΙΑ: Τι ζητάει η Alhpa Bank για να τα βρει με τη Eurobank".
Η εφημερίδα γράφει ότι "πολύ κοντά στην οριστική συμφωνία για να ενώσουν τις δυνάμεις τους βρίσκονται πλέον οι δύο μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες. Προβληματίζει η εικόνα της χρηματιστηριακής αγοράς και το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Σενάριο για ξένο «στρατηγικό».
ΕΞΠΡΕΣ: "Μόνιμη ασπίδα προστασίας με συμμετοχή των τραπεζών".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η δημιουργία μόνιμου μηχανισμού στήριξης με τη συμμετοχή των τραπεζών είναι η ουσιαστική αλλαγή, την οποία θα επιφέρει η αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας, με στόχο τη «θωράκιση» της ευρωζώνης απέναντι στις διεθνείς οικονομικές κρίσεις".
ΚΕΡΔΟΣ: "Δυναμική αλλαγή σκηνικού στο τραπεζικό σύστημα".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αλλαγή σκηνικού στις τράπεζες, χωρίς κατ΄ ανάγκη ανακατανομή της πίτας, επιφέρουν οι τελευταίες εξελίξεις στην αγορά. Η χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 800 εκατ. ευρώ αντανακλά τις προθέσεις και τις προτεραιότητες των ελληνικών τραπεζών. Άλλα 340 εκατ. ευρώ θα αντλήσει η Γενική Τράπεζα, ενώ η Eurobank θα ενισχυθεί κεφαλαιακά από τη σχεδιαζόμενη πώληση της Pollbank στην Πολωνία".
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Μεγάλο φαγοπότι με εικονικά δελτία στον ΕΟΤ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«πάρτι» με τα δελτία κοινωνικού τουρισμού πραγματοποιήθηκε στον ΕΟΤ την περίοδο 2006-2008. Αυτό διαπιστώνει πόρισμα-φωτιά του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο παρεδόθη πριν από λίγες ημέρες στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και, σύμφωνα με πληροφορίες, απεστάλη στα μέσα της περασμένης εβδομάδας στον εισαγγελέα Πρωτοδικών".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η Ευρώπη στην εποχή του μηχανισμού διάσωσης".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "τη σύσταση ενός μόνιμου μηχανισμού διάσωσης χωρών με σημαντικά δημοσιονομικά προβλήματα αποφάσισε, χθες, το Συμβούλιο Κορυφής στις Βρυξέλλες, γεγονός το οποίο θα σημάνει μερική αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, Οι λεπτομέρειες λειτουργίας του μηχανισμού διάσωσης θα καθοριστούν στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου".