Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Συγκρούσεις ακροδεξιών εξτρεμιστών εβραίων και Αράβων νέων


Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στην αραβική πόλη Ουμ ελ-Φάχεμ του Ισραήλ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης δεκάδων ακροδεξιών εβραίων εξτρεμιστών στην πόλη, η οποία θεωρήθηκε ως πρόκληση.

Η ηρεμία επανήλθε μια ώρα μετά τις συμπλοκές ανάμεσα σε σχεδόν 200 Άραβες αντι-διαδηλωτές και την αστυνομία που έκανε λόγο για δέκα συλλήψεις.
Τη στιγμή όπου οι σχεδόν 70 εβραίοι διαδηλωτές έφθαναν στην πόλη του βορείου Ισραήλ, η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και βομβίδες κρότου και χρησιμοποίησε μάνικες νερού για να διαλύσει τη συγκέντρωση των αντι-διαδηλωτών, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ορισμένοι αντι-διαδηλωτές με καλυμμένα τα πρόσωπα και ανεβασμένοι πάνω στις στέγες, πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς και στους εβραίους διαδηλωτές. Άλλοι άναψαν φωτιές πάνω σε λάστιχα και κλαδιά.
Ακροδεξιοί εβραίοι εξτρεμιστές έφθασαν από την Ιερουσαλήμ στην αραβική πόλη Ουμ ελ-Φάχεμ στο βόρειο Ισραήλ για να πραγματοποιήσουν διαδήλωση στη μνήμη της 20ης επετείου σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο της δολοφονίας στη Νέα Υόρκη του ραβίνου Μέιρ Καχάνε, του επικεφαλής του εκτός νόμου ρατσιστικού αντι-αραβικού κινήματος Καχ το 1994.
απο tvxs.gr