Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Έβδομη ημέρα κινητοποιήσεων για τους Γάλλους

Στους δρόμους βγήκαν και σήμερα η Γάλλοι, μία μόλις ημέρα μετά την οριστική υιοθέτηση του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση.
Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, περίπου 198.000 διαδηλωτές είχαν κατέβει στους δρόμους της Γαλλίας στα μέσα της σημερινής ημέρας διαμαρτυρόμενοι για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού. Το υπουργείο παρατηρεί μια «σαφή μείωση της συμμετοχής σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες» των κινητοποιήσεων (480.000 είχαν συγκεντρωθεί στα μέσα της ημέρας στις 19 Οκτωβρίου και 500.000 στις 12 Οκτωβρίου).

Πρόκειται για τα πρώτα επίσημα και προσωρινά στοιχεία όσον αφορά τη συμμετοχή στην έβδομη σήμερα ημέρα των κινητοποιήσεων που γίνονται στη Γαλλία από τα μέσα του Σεπτεμβρίου κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.
Ο Μπερνάρ Τιμπό, γενικός γραμματέας του συνδικάτου CGT, δήλωσε ότι η σημερινή συμμετοχή στην ημέρα δράσης είναι κατώτερη από αυτήν που υπήρχε στις προηγούμενες, αλλά σημείωσε ότι η κινητοποίηση εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από μεγάλο εύρος.
από tvxs.gr