Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Εραψαν τα στόματά τους για να αποφύγουν την απέλαση

Με ραμμένα τα στόματα τους έφτασαν χθες το πρωί στα επείγοντα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, δύο νεαροί Ιρανοί, οι οποίοι το προηγούμενο βράδυ είχαν συλληφθεί για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Σε μία απελπισμένη ενέργεια για να αποτρέψουν την απέλαση οι δύο Ιρανοί, ηλικίας 25 - 30 χρόνων, κατά τη διάρκεια της νύχτας πήραν τις ίνες από τα κορδόνια των παπουτσιών τους και έραψαν ο ένας το στόμα του άλλου.
Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, και οι δύο  παρ’ ότι ήταν σε άσχημη κατάσταση δεν επέτρεψαν στο ιατρικό προσωπικό να τους φροντίσει και αρνήθηκαν πεισματικά να τους αφαιρέσουν τα ράμματα από το στόμα τους.
Η εισαγωγή τους στο νοσοκομείο, ωστόσο, έγινε κανονικά και οι γιατροί κατάφεραν να τους πείσουν να κάνουν τα εμβόλια τους και να πάρουν τα απαιτούμενα φάρμακα.
Ο διοικητής τους νοσοκομείου έχει ζητήσει τη βοήθεια της Πολιτείας για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο συμβάν καθώς οι νεαροί λαθρομετανάστες αρνούνται να βγάλουν τα ράμματα θέλοντας να αποφύγουν τον επαναπατρισμό τους.
αναδημοοσίευση enet.gr