Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

«πρέπει να κρατήσει ο δήμος τους συμβασιούχους και να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα. Ας μας πάει η κυβέρνηση όλους στο δικαστήριο κατηγορούμενους. Δεν αποδεχόμαστε στην πράξη αυτόν το νόμο με ό,τι συνεπάγεται».

Ομόφωνη στήριξη στον αγώνα των περίπου 400 συμβασιούχων του δήμου Θεσσαλονίκης παρείχε χτες το δημοτικό συμβούλιο, τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Δεκάδες συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν στο νέο δημαρχείο, προκειμένου να ζητήσουν στήριξη από τους δημοτικούς συμβούλους, καλώντας τους μάλιστα να είναι παρόντες και στην εκδίκαση των υποθέσεών τους, καθώς διεκδικούν τη συνέχιση της εργασίας τους.

Από τις 22 Σεπτεμβρίου οι συμβάσεις λήγουν και ώς το τέλος Νοεμβρίου θα έχουν χάσει την εργασία τους σχεδόν στο σύνολό τους. Κατ' επέκταση το πρόβλημα αφορά και τη λειτουργία του δήμου, καθώς θα αρχίσουν να φαίνονται τα κενά που δημιουργούνται.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, επισήμανε ότι οι συμβασιούχοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του δήμου, χαρακτήρισε την κυβέρνηση ανάλγητη και ζήτησε να προχωρήσει σε ρύθμιση το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να λυθεί το θέμα, όπως έγινε με την προηγούμενη κυβέρνηση. «Εκτός από δικαστικό, το θέμα είναι και πολιτικό», επισήμανε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, που έχει αναλάβει και την υπεράσπιση των συμβασιούχων του δήμου, Σωτήρης Καπετανόπουλος, σημείωσε πως το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να εκφράσει τη συμπαράστασή του στο δικαστικό αγώνα των συμβασιούχων και παράλληλα να υπάρξει και πολιτική παρέμβαση.
Ριζοσπαστική λύση σύγκρουσης με την κυβέρνηση πρότεινε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ, Αγάπιος Σαχίνης, σημειώνοντας πως «πρέπει να κρατήσει ο δήμος τους συμβασιούχους και να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα. Ας μας πάει η κυβέρνηση όλους στο δικαστήριο κατηγορούμενους. Δεν αποδεχόμαστε στην πράξη αυτόν το νόμο με ό,τι συνεπάγεται».
Τη στήριξή τους στον αγώνα των συμβασιούχων εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ομόφωνη απόφαση.
από agelioforos.gr