Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Τριαντάφυλλος Μηταφίδης: Η μάχη στη Θεσσαλονίκη κατά του σκοταδισμού και του εθνολαϊκισμού του Άνθιμου

Την έντονη αντίδραση του υποψηφίου δημάρχου του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη" προκάλεσε η νέα παρέμβαση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκη στα πολιτικά πράγματα και στις δημοτικές εκλογές. Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης με αφορμή ένα επεισόδιο ανάμεσα στον κ. Άνθιμο και τον Γιάννη Μπουτάρη σχολίασε πως "επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά ότι η δεξιά του κυρίου παρεμβαίνει στην πολιτική ακόμα και σε προεκλογική περίοδο" και επανέλαβε πως “η μάχη των εκλογών στη Θεσσαλονίκη είναι και μάχη απέναντι και στον θρησκευτικό σκοταδισμό και στον εθνολαϊκισμό που εκφράζεται στο πρόσωπο του μητροπολίτη Άνθιμου”.

"Από την εκκλησία ζητάμε να παραχωρήσει την περιουσία της ώστε να λυθεί το πρόβλημα της σχολικής στέγες και να μην εμπορεύεται τα οικόπεδά της που προορίζονται για σχολεία" σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Νωρίτερα ο κ. Άνθιμος είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον υποψήφιο δήμαρχο που έχει τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, με αφορμή τον χαρακτηρισμό “μουτζαχεντίν” που του απέδωσε ο Γ. Μπουτάρης. Ο κ. Άνθιμος φέρεται να είπε στον υποψήφιο της “Πρωτοβουλίας” ότι “όσο ζω δεν θα γίνεις δήμαρχος και αν γίνεις, δεν θα σε ορκίσω”.
Στο μεταξύ ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη” συναντήθηκε χθες στο εντευκτήριο της ΜΕΝΤ, στην Κάτω Τούμπα, με συμμαθητές και συναγωνιστές του από την εποχή της διεκδίκησης του 15% για την παιδεία. “Παραμονές της επετείου του αντιφασιστικού αγώνα με την υποστήριξη των κυρίων Μπουτάρη και Βενιζέλου διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη έκθεση όπλων” σχολίασε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και πρόσθεσε ότι “θέλουμε να θυμίσουμε στους αμνήμονες και ανιστόρητους ότι το κοινωνικό κράτος που κατεδαφίζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο της Νέας Δημοκρατίας, ήταν καρπός της αντιφασιστικής νίκης. Για εμάς οποιοδήποτε αναφορά στην επέτειο του αντιφασιστικού αγώνα έχει νόημα στο βαθμό που υπερασπιζόμαστε τις κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις της μεταπολεμικής Ευρώπης”.

αναδημοσίευση από ΑΥΓΗ