Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Προσπάθεια αποκλεισμού καταγγέλλει δημοτική κίνηση στη Θεσσαλονίκη

Η Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη της Ανατροπής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Καλλικράτη» καταγγέλλει προσπάθεια αποκλεισμού της από τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, κατά τη διαδικασία ανακήρυξης του Συνδυασμού, καθώς η Πρόεδρος του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης πρότεινε να μην εγκριθεί ο συνδυασμός, επειδή αναφέρει στον τίτλο της τις λέξεις «ΕΕ» και «ΔΝΤ». Τελικά, η Πρόεδρος μειοψήφισε και με ψήφους 2-1 η τελική απόφαση του Πρωτοδικείου ήταν θετική για το συνδυασμό. 
Η ίδια Κίνηση καταγγέλλει ωστόσο ότι το ίδιο Δικαστήριο απέκλεισε 12 υποψηφίους από την 5η Δημοτική Κοινότητα, με επιχειρήματα που, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδυασμού, δεν βρίσκουν έρεισμα ακόμα και στον ίδιο το Νόμο. Η ανακοίνωση καταλήγει: "Η φίμωση κάθε ανατρεπτικής φωνής και άποψης που θέλει να επιβάλει η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τις Δικαστικές Αρχές, που γίνονται πιόνια επιβολής μίας σκληρής και ανελεύθερης πολιτικής, παραβιάζοντας ακόμα και το ίδιο τους το Σύνταγμα, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ."
Ο επικεφαλής του Συνδυασμού Ζήσης Κλεισιάρης, μαζί με τον Γιάννη Κούτρα, υποψήφιο Περιφερειάρχη με την κίνηση «Αντικαπιταλιστική - Αριστερά-ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη» επισκέφθηκαν την ΕΥΑΘ και συναντήθηκαν με εργαζόμενους. Συζήτησαν τα προβλήματα και τους όρους εργασίας τους οι οποίοι δυσχεραίνονται με τα νέα μέτρα ενώ οι υποψήφιοι δήλωσαν την ρητή τους αντίθεση με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.
Επίσης την ίδια μέρα το Δημοτικό Σχήμα «Θεσσαλονίκη της Ανατροπής – κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, Καλλικράτη» βρέθηκαν στην ΟΑΕΔ Δωδεκανήσου και μίλησαν με άνεργους και εργαζόμενους για την ασφυκτική κατάσταση που βιώνουν από την επίθεση που δέχονται από τα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ παρουσία του Δημοτικού Σχήματος και συζήτηση με εργαζόμενους πραγματοποιήθηκε και στο Δημαρχείο όπου ο υποψήφιος Δήμαρχος της κίνησης δήλωσε για άλλη μία φορά την αντίθεση του με τον Καλλικράτη και τι αναδιατάξεις φέρνει ο τελευταίος στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης.
Τέλος, την Παρασκευή, οι δύο επικεφαλής παρευρέθηκαν στην σχολή τυφλών όπου συναντήθηκαν με εργαζομένους και δηλώσαν συμπαράσταση στον αγώνα τους, οι οποίο είναι 10 μήνες απλήρωτοι.