Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Προς εκτόνωση η κρίση… των σκουπιδιών στην Ιταλία

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Silvio Berlusconi, ανακοίνωσε  πως κατέληξε σε συμφωνία με τους δημάρχους των εμπλεκομένων κοινοτήτων, προκειμένου να επιλυθεί η κρίση των σκουπιδιών η οποία αφορά τη Νάπολη και τους δήμους της περιφέρειάς της.


«Έπειτα από μία εις βάθος συζήτηση, βρήκαμε μία λύση», δήλωσε ο Καβαλιέρε στους δημοσιογράφους, έπειτα από μία συνάντηση στη Νάπολη με τους δημάρχους 18 κοινοτήτων, τις οποίες αφορά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η κρίση.

«Η δεύτερη χωματερή στο Τερτσίνιο, η οποία προβλέπεται από το νόμο, δεν θα ανοίξει και θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες νομοθετικές τροποποιήσεις», ανακοίνωσε.

Αργότερα ο πρωθυπουργός εξήγησε πως η κρίση των σκουπιδιών θα πρέπει να επιλυθεί, μεταξύ άλλων, με το άνοιγμα εγκαταστάσεων κομποστοποίησης, τις οποίες οι ενδιαφερόμενες κοινότητες «δεσμεύονται να καταστήσουν διαθέσιμες αμέσως».

Προέβλεψε επίσης μία νέα εξέταση σε επίπεδο ολόκληρης της περιοχής της Καμπανίας, της οποίας η έδρα είναι η Νάπολη, της κατάστασης με τη συμμετοχή ενώσεων των πολιτών, προκειμένου να εμπλακούν στη νέα επιλογή.