Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τις διεκδικησεις των εργαζομένων στην Λυρική σκηνή

    Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο της Λυρικής Σκηνής κος Μουκογιάννη ο οποίος μη αντέχοντας την διεκδικητική στάση των εργαζομένων στη Λυρική Σκηνή και ιδιαίτερα του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου χορωδών, αποφάσισε να τιμωρήσει τους εργαζόμενους με πρόστιμο 2 ημερομίσθια και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου με πρόστιμο 6 μεροκάματα. Οι εργαζόμενοι έκαναν το «παράπτωμα» και τόλμησαν να συγκεντρωθούν για να ενημερωθούν για τη μη τήρηση της υπόσχεσης της διοίκησης να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι της χορωδίας του ΑΚΡΟΠΟΛ στην καλοκαιρινή παράσταση. Με πρόφαση την καθυστέρηση να παρουσιαστούν στην πρόβα πέντε (5) λεπτά, τους επιβλήθηκαν ξεδιάντροπα οι ποινές στέρησης των ημερομισθίων τους.
    Επιχειρεί η διοίκηση της Λυρικής να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, ποινικοποιώντας ακόμη και τις ενημερωτικές συγκεντρώσεις, γιατί θέλει χωρίς αντιδράσεις να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της παράδοσης- ιδιωτικοποίησης της Λυρικής σκηνής

    Η Ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή απόφαση βρίσκεται στον Υπουργό Πολιτισμού Κο Γερουλάνο ο οποίος αγνόησε τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων, του σωματείου τους και άλλων μαζικών φορέων, στερώντας από τους εργαζόμενους το ημερομίσθιο που καλύπτει βασικές ανάγκες, την τροφή των παιδιών τους, το ενοίκιο του σπιτιού τους κ.λ.π.. Επίσης για άλλη μια φορά η διοίκηση καθυστερεί να εξοφλήσει τους εργαζόμενους και να καταβάλλει τις υπερωρίες.

    Η μείωση της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Πολιτισμού, οι απολύσεις εργαζομένων, το κλείσιμο του ΑΚΡΟΠΟΛ, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, είναι μέρος του σχεδιασμού που έχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να παραδώσει την Λυρική Σκηνή στο Ίδρυμα Νιάρχου χωρίς τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Απαιτούμε 
Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι.
Να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
Να δοθούν άμεσα στους εργαζόμενους τα παρακρατηθέντα ημερομίσθια.
Να μη παραδοθεί στους ιδιώτες, η Λυρική σκηνή.

    Η Γραμματεία Αθήνας