Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Αρνείται να απολογηθεί ο Ν. Μαζιώτης

Ο Νίκος Μαζιώτης, που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», αρνήθηκε σήμερα να μεταχθεί στους ανακριτές για συμπληρωματική απολογία. «Οι επαναστάτες δεν απολογούνται στους εγκληματίες του κράτους», τονίζει στη δήλωσή του.
Οι εφέτες ειδικοί ανακριτές Δημήτρης Μόκας και Κωνσταντίνος Μπαλτάς απέστειλαν κλήσεις, προκειμένου να απολογηθούν συμπληρωματικά οι έξι προφυλακισμένοι για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα», για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.
Ο Νίκος Μαζιώτης απέστειλε δήλωση στην οποία αναφέρει :
«Αρνούμαι να μεταχθώ στο Εφετείο και να αποδεχθώ την κλήση του εφέτη, ο οποίος με κάλεσε για συμπληρωτική απαγγελία κατηγορίας για την υπόθεση της επαναστατικής οργάνωσης, στην οποία ανήκω, με το όνομα ``Επαναστατικός Αγώνας``. Δεν αποδέχομαι την κλήση, γιατί δεν υπάρχει τίποτα αξιόποινο να απολογηθώ. Οι επαναστάτες δεν απολογούνται στους εγκληματίες του κράτους».
Αντίθετα, οι κατηγορούμενοι Σαράντος Νικητόπουλος και Ευάγγελος Σταθόπουλος βρέθηκαν ενώπιον των ανακριτών και ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν στις 20 Οκτωβρίου.
Ενώπιον των ανακριτών, έχουν κληθεί για αύριο οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα.

αναδημοσίευση από enet.gr