Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Ενημερωτική συνάντηση Παπαρήγα με Διαμαντοπούλου

Συνάντηση ενημέρωσης με τη Γενική Γραμματέα της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Αλέκα Παπαρήγα, είχε νωρίτερα η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου.
Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία ώστε οι πολύ μεγάλες αλλαγές να γίνουν με τρόπο τέτοιο που να μην αποβεί σε βάρος της λειτουργίας των σχολείων και των Ανώτατων Ιδρυμάτων.
Η συνάντηση έγινε λίγες μερές αφ ότου η Γ.Γ  της Κ.Ε του ΚΚΕ έστειλε επιστολή μη συμμετοχής στον διάλογο. Δείτε την επιστολή:
Κυρία Υπουργέ   

    Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει καταθέσει και δημόσια τις θέσεις του για μια Παιδεία που θα υπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού και όχι του κεφαλαίου. Υπενθυμίζουμε ότι πολλές φορές τις αναπτύξαμε στην Βουλή σε συζητήσεις που προκάλεσε το κόμμα μας και ήταν μάλιστα το κεντρικό θέμα της τελευταίας προ ημερησίας διάταξης συζήτησης που έγινε με δική μας πρωτοβουλία σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Όπως γνωρίζετε συμμετέχουμε ενεργά στην σχετική μόνιμη επιτροπή του Εθνικού Κοινοβουλίου.

    Θεωρούμε όμως ότι η διαβούλευση έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση: Έρχεται σαν συνέχεια των αντιδραστικών αλλαγών στο σχολείο, στο πλαίσιο μιας ενιαίας στρατηγικής που έχει στο στόχαστρο ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο χαρακτήρα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Να αφαιρέσει και τα τελευταία εμπόδια ώστε να ρυθμίζουν οι επιχειρήσεις τη διοίκηση, τη δομή και το περιεχόμενο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

    Για τους λόγους αυτούς σας ενημερώνουμε ότι το ΚΚΕ δεν θα συμμετάσχει στην "Εθνική Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία". Θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για να ανοίξει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, ώστε η Παιδεία να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού.
   

    Με εκτίμηση

   

    Αλέκα Παπαρήγα

    ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ"