Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Κλιμάκωση του αγώνα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην "ΕΒΓΑ"

Απόφαση κλιμάκωσης του αγώνα πήραν οι εργαζόμενοι της «ΕΒΓΑ» – ως απάντηση στις 14 απολύσεις που έχει προχωρήσει η εργοδοσία – μετά τη χτεσινή Γενική τους Συνέλευση. Εκεί, παραβρίσκονταν και εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους εκπρόσωποι της ταξικής Ομοσπονδίας Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, του Συνδικάτου της Αττικής καθώς και των εργοστασιακών σωματείων της «ΦΑΓΕ», της «TASTY» και της «ΝΟΥΝΟΥ».
Σε αυτό το πλαίσιο αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας ως Σωματείο Εργαζομένων της «ΕΒΓΑ» στο υπουργείο Εργασίας μέσα στην ερχόμενη βδομάδα, απαιτώντας από το υπουργείο να πάρει θέση στις συνεχιζόμενες απολύσεις. Να πραγματοποιήσουν σύσκεψη για το συντονισμό δράσης, την ερχόμενη Κυριακή 10 Οκτώβρη και ώρα 11 π.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πειραιώς 1, 5ος ορ.), καλώντας τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων του Ομίλου Φιλίππου («ΦΑΓΕ», «ΕΛ ΜΠΙΣΚΟ», «ΚΑΝΑΚΗΣ», «ΜΟΡΝΟΣ», «ΒΙΣ»), σε συνεργασία με την Ομοσπονδία. Επιπλέον, να προχωρήσουν σε περιοδείες και συσκέψεις και στα δύο εργοστάσια της επιχείρησης (Ασπρόπυργος και Ιερά Οδός), ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις. Τέλος, θα συμμετέχουν στο αυριανό συλλαλητήριο που διοργανώνει το Συνδικάτο της Αττικής, στα γραφεία του ΣΕΒ.
Η αναγκαιότητα αυτής της δράσης προκύπτει – όπως σημειώθηκε και στη Γενική Συνέλευση – από το γεγονός ότι οι απολύσεις στην «ΕΒΓΑ», δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους της επιχείρησης, αλλά συνολικά τον κλάδο και γι’ αυτό είναι απαραίτητος ο συντονισμός της δράσης.
Το Σωματείο Εργαζομένων διεκδικεί να σταματήσουν οι απολύσεις, να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι, να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση, που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.
από workersnet.wordpress.com , ριζοσπάστη