Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Διείσδυση αστυνομικών-ταραχοποιών στις κινητοποιήσεις καταγγέλλουν τα γαλλικά συνδικάτα


«Καμουφλαρισμένοι» αστυνομικοί διεισδύουν στις κινητοποιήσεις των γαλλικών συνδικάτων, παριστάνοντας τους διαδηλωτές με σκοπό τη δημιουργία κλίματος έντασης καταγγέλλει ο επικεφαλής του συνδικάτου CGT, Bernard Thibault.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Liberation, o Thibault τονίζει πως άντρες των δυνάμεων ασφαλείας διεισδύουν στους κόλπους των απεργιών, των διαδηλώσεων, των καταλήψεων, με σκοπό να προκαλέσουν ένταση και να κυκλοφορήσουν εικόνες που σοκάρουν και, συνεπώς, οδηγούν σε καταδίκη των κινητοποιήσεων των Γάλλων εργαζόμενων.
«Έχουμε δει αστυνομικούς με εμβλήματα του συνδικάτου που δηλώνουν δικοί μας, οι οποίοι βρίσκουν καταφύγιο σε αίθουσα ενός κτιρίου, και τελικά ξαναβγαίνουν ως μέλη των CRS(Δημοκρατικών Ομάδων Ασφαλείας)», δηλώνει.
Τις πρώτες καταγγελίες για τη συμπεριφορά αστυνομικών με πολιτικά στη διάρκεια κινητοποιήσεων έγιναν την περασμένη Κυριακή από τον πρόεδρο του Αριστερού Κόμματος Jean-Luc Mélenchon. «Αστυνομικοί διεισδύουν σε συλλαλητήρια για να παίξουν το ρόλο των ταραχοποιών», υπογράμμισε. Ο ίδιος κατήγγειλε «την παρουσία ταραχοποιών που πετούν πέτρες, σπάνε παράθυρα και στη συνέχεια βγαίνουν στο δρόμο με το περιβραχιόνιο της αστυνομίας».
Τα συνδικάτα της αστυνομίας δήλωσαν «εξοργισμένα» από αυτές τις υποψίες που μεταδίδονται από τα μέλη του Κομουνιστικού Κόμματος και της Αριστεράς.
Αρκετά βίντεο έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, ως ντοκουμέντα της παρουσίας των αστυνομικών στις διαδηλώσεις σε ρόλο ταραχοποιών.
Μετά από συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της αστυνομίας, ο υπουργός Εσωτερικών Brice Hortefeux έκανε λόγο για «απαράδεκτες» κατηγορίες από τον Jean-Luc Mélenchon, οι οποίες εξάγονται από «εξωφρενικές φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και επιδιώκουν να αμαυρώσουν την τιμή της αστυνομίας».

από tvxs.gr