Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ξεκίνησε απεργία πείνας ο Γουρνάς

    Απεργία πείνας πραγματοποιεί από προχθές (9/10) ο προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού -μέλος της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» Κώστας Γουρνάς, μέχρι να του επιδοθεί, όπως αναφέρει σε επιστολή του, γραπτή απάντηση-έγκριση της ΚΕΜ του υπουργείου Δικαιοσύνης στο από 5 μηνών υποβληθέν αίτημά του να μεταχθεί από τις φυλακές Τρικάλων, όπου έχει προφυλακιστεί, στις φυλακές Κορυδαλλού, κοντά στον τόπο διαμονής της οικογένειάς του καθώς είναι πατέρας δίδυμων παιδιών 22 μηνών.


Ο Κ. Γουρνάς, που κρατείται προσωρινά στην Στ' πτέρυγα του «Κορυδαλλού» για την απόδοση συμπληρωματικών κατηγοριών για την υπόθεση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», χαρακτηρίζει «εκδικητική -με ουσιαστικά θύματα τα παιδιά του- την προφυλάκισή του στις φυλακές Τρικάλων», την δε καθυστέρηση της απάντησης στο αίτημά του, εσκεμμένη, στο πλαίσιο του ψυχολογικού πολέμου που διεξάγεται σε βάρος του και των συντρόφων του Ρούπα και Μαζιώτη. Και αυτό, όπως αναφέρει, γιατί ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση και υπερασπίστηκαν τη δράση της.
Ο Κ. Γουρνάς καταγγέλλει ότι τα παιδιά του «μπαίνουν σε κίνδυνο, αναγκασμένα να ταξιδεύουν οδικώς 12 ώρες σε μία ημέρα μία φορά τον μήνα, για να εκπληρώνεται η στοιχειώδης ανάγκη τους για παρουσία -έστω για... 30 λεπτά- και των δυο γονιών στη ζωή τους».    
αναδημοσίευση απο enet