Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Διήμερη απεργία των δημοσιογράφων της Corriere della Serra για τη στάση του διευθυντή της

Η μεγαλύτερη ιταλική εφημερίδα, η Corriere della Sera δεν κυκλοφορεί σήμερα και αύριο λόγω της απεργίας που έχουν κηρύξει οι δημοσιογράφοι της, διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση του διευθυντή τους στα εργασιακά τους δικαιώματα.

Σε ανακοίνωσή της η επιτροπή σύνταξης της εφημερίδας αναφέρει ότι η διήμερη απεργία (που μπορεί να παραταθεί) γίνεται: “για να απαντήσουμε στην επίθεση που εξαπέλυσε ο διευθυντής εναντίον των ασφαλιστικών δικλείδων και των κανόνων που διασφαλίζουν την ελευθερία της εργασίας και κατά συνέπεια την ανεξαρτησία των πληροφοριών που προσφέρει η εφημερίδα”. “Η Corriere δεν θα κυκλοφορήσει και ο ιστότοπος corriere.it δεν θα ανανεωθεί”, σύμφωνα με την ανακοίνωση, που ζητά από τον διευθυντή να “αναθεωρήσει την απαράδεκτη και γεμάτη προκαταλήψεις θέση του και να επιστρέψει σε μία στάση που σέβεται τις συνδικαλιστικές σχέσεις”.
Σε επιστολή του προς την επιτροπή σύνταξης της εφημερίδας ο διευθυντής Φερούτσιο ντε Μπορτόλι είχε δηλώσει ότι “η εποχή του τυπογραφείου τελείωσε. Θέλουμε να επενδύσουμε περισσότερο στην εφημερίδα και στην ποιότητα…, όμως πρέπει να επανεξετάσουμε κάποιους κανόνες, σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια προνόμια, που τα πολυμέσα έχουν καταστήσει παρωχημένα”, αναφέρει ο Μπορτόλι, την ώρα που η εφημερίδα “προχωρά σε μία επώδυνη, αλλά απαραίτητη αναδιάρθρωση…. Το σύνολο των συμφωνιών της εταιρείας και οι πρακτικές που μέχρι στιγμής καθόριζαν τις συνδικαλιστικές μας σχέσεις δεν έχουν πλέον νόημα”, καταλήγει ο Μπορτόλι.