Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Εφημερίδες!!!!


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Σε ιδιώτες η είσπραξη των φόρων".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Διεθνής συναγερμός για φακέλους-βόμβες".
 
    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τον δέκατο τρίτο φάκελο-βόμβα, που προοριζόταν για τον Σ. Μπερλουσκόνι, αναζητούσαν τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο της Μπολόνια οι ιταλικές αρχές, μετά την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους που έφυγε από την Αθήνα. Ανάλογοι φάκελοι είχαν σταλεί στον Σαρκοζί και τη Μέρκελ".

Η ΑΥΓΗ: "Μην μας κλέψουν και στην κάλπη!".
 
    Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις για τα έσοδα και ετοιμάζει νέο μαχαίρι στις κοινωνικές δαπάνες και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2011. Το έδαφος για σκληρές περικοπές στην Υγεία προλειαίνει ο Αν. Λοβέρδος. Με τις ευλογίες Κατσέλη η μείωση των μισθών κάτω από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (640 ευρώ)".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συναγερμός για τα δέματα-βόμβες!".
 
    Η εφημερίδα γράφει ότι "10 παγιδευμένοι φάκελοι, εξερράγησαν 3, ευτυχώς χωρίς θύματα. Ελεγχόμενη έκρηξη και στη Βουλή! Αγώνας δρόμου των Αρχών για την ανακάλυψη της γιάφκας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Φιμώνουν το Kontra Channel γιατί τα έβαλε με την τρόικα, το μνημόνιο και τις τρεις οικογένειες που ρήμαξαν την χώρα".
 
    Η εφημερίδα τονίζει ότι "μαφιόζικο προεκλογικό χτύπημα με στόχο να τρομοκρατηθούν εφημερίδες, κανάλια και ραδιόφωνα συνιστά η απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου να βάλει φίμωτρο στις ενημερωτικές εκπομπές του «KONTRA CHANNEL".
  
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Θρίλερ στον αέρα με πακέτο-βόμβα για Σίλβιο!".
 
    Η εφημερίδα γράφει ότι "λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα προσγειώθηκε στην Μπολόνια αεροπλάνο εμπορικής πτήσης (cargo) που διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παγιδευμένο δέμα με προορισμό τον παλιό πρωθυπουργό κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι και (δήθεν) αποστολέα τη Νέα Δημοκρατία. Από τα μεσάνυχτα χθες απαγορεύτηκε, μέχρι νεωτέρας, κάθε εμπορική πτήση από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»".
   
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Βόμβα στις συλλογικές συμβάσεις".
 
    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "προς κατάργηση βαίνουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με πρώτη την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), καθώς η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας χαρακτηρίζει απόλυτα νόμιμες τις επιχειρησιακές συμβάσεις που προβλέπουν χαμηλότερους μισθούς από αυτούς που ορίζει η γενική σύμβαση".
  
ΕΘΝΟΣ: "Συναγερμός για τους ταχυδρόμους του τρόπου".
 
    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βγήκε από τα ελληνικά σύνορα ο τρόμος με τις βόμβες - πακέτα. Χθες εντοπίστηκαν άλλες οκτώ. Αποδέκτες ήταν και πάλι πρεσβείες στην Αθήνα, ευρωπαϊκές υπηρεσίες, αλλά και η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Η ΕΛ.ΑΣ. στην προσπάθειά της να συλλέξει πληροφορίες και να εντοπίσει γιάφκες, έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες 5 καταζητούμενων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση".
  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γ. Καρατζαφέρης: Η «κάρτα του πολίτη» προκαλεί τους ορθοδόξους".
 
    Σύμφωνα με την εφημερίδα "καθαρή και ξάστερη θέση για την «Κάρτα του Πολίτη» πήρε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Κάθετα αντίθετος με την επιβολή της στους Ελληνες και στις Ελληνίδες κάλεσε την κυβέρνηση να την αποσύρει και να μην συνεχίσει να προκαλεί το θρησκευτικό συναίσθημα των Ορθοδόξων Ελλήνων".
   
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Με νόμο σπάνε τους κατώτατους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα".
 
    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις με αποδοχές μικρότερες από τις κατώτατες (740 ευρώ). Και παράλληλα περισσότερες και φθηνότερες απολύσεις κατά 50%".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καταχνιά τρόμου στο δρόμο προς τις κάλπες".
 
    Η εφημερίδα γράφει ότι "επιβαρύνουν το προεκλογικό κλίμα οι τρομοκρατικές επιθέσεις και κυρίως η διάσταση που έλαβαν στα εγχώρια και τα διεθνή ΜΜΕ, μόλις έξι ημέρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης. Μετά την αυτονόητη καταδίκη των νέων επιθέσεων από την πλευρά όλων των κομμάτων, ΚΚΕ και ΛΑ.Ο.Σ. υιοθέτησαν ανοιχτά τα περί προβοκάτσιας".
   
ΕΣΤΙΑ: "Πλήρης σύγχυσις για το Μνημόνιο".
 
    Η εφημερίδα τονίζει ότι "κατά την προχθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη προς τον κ. Πρετεντέρη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαράς εχαρακτήρισε την πολιτική της Κυβερνήσεως ως "νεοφιλελεύθερο σοσιαλισμό". Ομως αν η φορολογία των επιχειρηματικών κερδών με συντελεστή 45% θεωρείται «φιλελεύθερη» πολιτική, τότε τα λόγια έχουν χάσει την σημασία τους".
   
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Βόμβες στην εικόνα της χώρας".
 
    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "έντονη ανησυχία στην ελληνική κυβέρνηση προκαλεί η έκταση που έχει λάβει η δράση της νέας γενιάς τρομοκρατών και ο αντίκτυπός της στη διεθνή κοινή γνώμη. Οι ραγδαίες εξελίξεις στην Αθήνα εξαιτίας των επί δύο ημέρες απανωτών βομβιστικών επιθέσεων μέσω παγιδευμένων δεμάτων απασχόλησαν έντονα τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ".
   
Ο ΛΟΓΟΣ: "Συναγερμό προκαλεί η Αθήνα στην Ευρώπη ...με τα παγιδευμένα δέματα".
 
    Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Αστυνομία μετά το μπαράζ παγιδευμένων με εκρηκτικά πακέτων, με αποδέκτες πρεσβείες ξένων χωρών. Οι αρχές είναι σε επιφυλακή για τον εντοπισμό νέων ύποπτων πακέτων, ενώ έχουν ειδοποιηθεί σχετικά οι εταιρείες ταχυμεταφορών και τα ΕΛΤΑ".
   
ΤΑ ΝΕΑ: "Οι κούριερ του τρόμου"
 
    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "κύμα αποστολών δεμάτων παγιδευμένων με εκρηκτικά εκδηλώθηκε χθες, παρά την κινητοποίηση και τη σύλληψη των δύο ταχυδρόμων του τρόμου στο Παγκράτι. Υποπτο δέμα παρελήφθη στο γραφείο της Ανγκελα Μέρκελ, ενώ οι τρομοκράτες είχαν βάλει στο στόχαστρο τους Σαρκοζί και Μπερλουσκόνι. Στην Αθήνα οι κάμερες της ρωσικής πρεσβείας κατέγραψαν τέσσερις τρομοκράτες".
   
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Επι ποδός πολέμου η ΕΛ.ΑΣ., φόβοι για καυτό Νοέμβρη".
 
    Η εφημερίδα γράφει ότι "Βαγδάτη θύμιζε χθες η Αθήνα με μπαράζ βομβιστικών δεμάτων. Επτά συνολικά οι αποδέκτες. Στόχοι, οι πρεσβείες Ελβετίας, Βουλγαρίας, Παναμά, Χιλής, Γερμανίας και Ρωσίας, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης".
  
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Καταργούν τις συμβάσεις χτυπώντας μισθούς και μεροκάματα".
 
    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το τελειωτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές. Πυρήνας της νέας επίθεσης θα είναι η επιβολή μισθών και μεροκάματων χαμηλότερων απ΄αυτούς που προβλέπουν οι κλαδικές συμβάσεις, ακόμα και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων, οι οποίες θα ορίζουν χαμηλότερα μεροκάματα και αμοιβές".
   
City Press: "Νέο «μαχαίρι» στις δαπάνες".
 
    Σύμφωνα με την εφημερίδα "πρόσθετεςθυσίες φέρνει η υστέρηση στα φορολογικά έσοδα. Ετοιμάζουν νέο περιορισμό στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Σε φαύλο κύκλο ύφεσης και μέτρων η οικονομία".
   
Metro: "Ο τρόμος πέρασε τα σύνορα".
 
    Η εφημερίδα τονίζει ότι "πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ το μπαράζ των παγιδευμένων με εκρηκτικά πακέτων και το ύποπτο δέμα που εντοπίστηκε στο γραφείο της καγκελαρίου Μέρκελ. Μικρής ισχύος εκρήξεις στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Ρωσίας. Εξουδετερώθηκαν μηχανισμοί με αποδέκτες τη χιλιανή και βουλγαρική πρεσβεία".