Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ακροδεξιός διευθυντής γυμνασίου στη Μυτιλήνη προωθεί τις ιδέες του

Τις εθνικοσοσιαλιστικές του πεποιθήσεις δημοσιοποιούσε ο διευθυντής του πειραματικού γυμνασίου της Μυτιλήνης, Βασίλειος Μακρυπούλιας χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα του ενδοδικτύου του Υπουργείου Παιδείας. Ταυτόχρονα, καλούσε κι άλλους εθνικιστές καθηγητές να «διδάξουν οργανωμένα τις εθνικές αλήθειες στα παιδιά», ενώ παρουσίαζε ως αγαπημένο του διαδικτυακό τόπο την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής


Η δράση του καθηγητή είναι γνωστή στους κύκλους της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Εμπρος», το Νοέμβριο του 2007 είχε υπερασπιστεί το ρόλο των δικτατόρων Ιωάννη Μεταξά και Γεωργίου Παπαδόπουλου σε τηλεοπτική συζήτηση, στην οποία είχε κληθεί με την ιδιότητα του συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ και του ταμία της ΕΛΜΕ. Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την τοποθέτησή του, ο Μακρυπούλιας «μεταφέρθηκε» στο περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης. Επανήλθε όμως στην εκπαίδευση το περασμένο καλοκαίρι και μάλιστα ως διευθυντής του πειραματικού λυκείου Μυτιλήνης.
Στην ιστοσελίδα του, η οποία τιτλοφορείται «Φιλοσοφική Σχολή Αρείων Ήμαρ», προβάλλεται η φιλοναζιστική ιστοσελίδα της οργάνωσης ΑΡΜΑ. Για τη Χρυσή Αυγή, σημειώνεται ότι: «Eίναι άκρως σημαντική η επαφή μας και η ουσιαστική σχέση μας με εθνικιστικές οργανώσεις και συνδέσμους (πρβλ. Χρυσή Αυγή) οι οποίες ως κιβωτός διατηρούν τον γνήσιο εθνικιστικό Λόγο και Πράξη». Παράλληλα, εν είδει συμβουλών προς τους γονείς, αναφέρεται ότι: «Πρέπει ως γονείς, να παλέψουμε για τη διατήρηση της Φυλετικής καθαρότητας. Ο Εθνικοσοσιαλισμός, η Πίστη στη Φυλή και στη Βούληση του Φυλετικού ζωτικού χώρου, η Πίστη που ανοίγει τα νοερά φτερά του ανθρώπου, είναι ό,τι το ανώτερο σε σχέση ειδικά με τους ερασιτεχνικούς ακροβατισμούς του Καρλ Μαρξ, και του λανθάνοντος εβραϊκού πνεύματος που κυβέρνησε την Ευρώπη του διαφωτισμού μέσα από γνωστούς γερμανοεβραίους, πολωνοεβραίους, γαλλοεβραίους κ.λπ. «φιλοσόφους». Είναι τιμή το να αποκαλούμαστε Εθνικοσοσιαλιστές, είναι Πίστη ότι κατέχουμε την οδό προς ένα αύριο σε ένα κόσμο που τόσο προσεκτικά ετοιμάστηκε από τους προπάτορες και ρίχτηκε στη λήθη από τους πρόσκαιρους εξουσιαστές αυτού του κόσμου. Ο δρόμος προς τα δικά μας Ηλύσια Πεδία περνάει μέσα από την καταστροφή αυτού του υλικού κόσμου ο οποίος στηρίζεται στο μερικό και στη λήθη».
Η ιστοσελίδα του Βασίλη Μακρυπούλια έχει «κατέβει» μετά την αποκάλυψη της δράσης του. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εμπρός», έπρεπε μάλλον να φτάσουν κάποιοι στο σημείο να γράψουν συνθήματα στους τοίχους του σχολείου για να αφυπνιστούν οι υπεύθυνοι που τόσο καιρό εφησύχαζαν. «Ο Μακρυπούλιας είναι νεοναζί», «60 χρόνια μετά την ήττα του φασισμού, οι γερμανοτσολιάδες γίνονται γυμνασιάρχες» έγραφαν τα συνθήματα που αντίκρισαν, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, μαθητές και καθηγητές του γυμνασίου.
Πλέον, το Υπουργείο Παιδείας είναι ενήμερο για το θέμα. Το σχολείο επισκέφθηκαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, οι οποίοι έγιναν δέκτες καταγγελιών για τον καθηγητή, τις οποίες θα κληθούν να εξετάσουν.


αναδημοσίευση από tvxs.gr
0