Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Εφημερίδες!!!!


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Η μεγάλη ανατροπή. Θεσσαλονίκη:Δήμαρχος ο Μπουτάρης στο νήμα. Αθήνα:Αλλαγή με Καμίνη".
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Θρίαμβος. Αλλαγή στο δήμο Θεσσαλονίκης έπειτα από 24 χρόνια".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ψήφος-Ανάσα εν όψει σκληρών μέτρων".

Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "με την παρουσία της τρόικας σήμερα στην Αθήνα να προαναγγέλει νέα σκληρά μέτρα, οι πολίτες έδωσαν χθες ψήφο-ανάσα στην κυβέρνηση εν όψει της κατάθεσης του πρώτου "μνημονιακού προϋπολογισμού", που προβλέπει μια ανευ προηγουμένου πολιτική λιτότητας για το 2011".
ΕΘΝΟΣ: "Νίκη-Σταθμός. Μήνυμα Γιώργου για αλλαγές με συναίνεση".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μεγάλη η νίκη του ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών. Ο Γ.Καμίνης, μετά από 24 χρόνια, εκπόρθησε με άνεση το γαλάζιο κάστρο της Αθήνας και ο Γ.Μπουτάρης νίκησε στο νήμα τον Κ.Γκιουλέκα για τον δήμο της Θεσσαλονίκης".
  
ΤΑ ΝΕΑ: "Πρασίνισε ο Καλλικράτης. 8 περιφέρειες και 185 δήμοι στο ΠΑΣΟΚ".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ στον "Καλλικράτη" έβγαλε ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το κυβερνών κόμμα κυριάρχησε τόσο στις περιφέρειες όσο και στους δήμους-και μάλιστα πέτυχε ιστορικές ανατροπές τόσο στην Αθήνα με τον κ.Γιώργο Καμίνη όσο και στη Θεσσαλονίκη με τον κ.Γιάννη Μπουτάρη".

  
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα σήμερα κόντρα σε κυβέρνηση-τρόικα".
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "Στις 6 μμ θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου. Διαδηλώνουμε σε πολλές πόλεις της χώρας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Και τώρα τα νέα σκληρά μέτρα... ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ικανοποιητικά είναι για τη ΝΔ τα αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών. Το ποσοστό εκλογής ωστόσο των γαλάζιων υποψηφίων τόσο σε επίπεδο περιφερειών όσο και Δήμων, δεν προσφέρεται για θριαμβολογίες".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "70% πήρε το κόμμα της βουβής οργής".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "το 70% της αποχής των μαύρων ψηφοδελτίων στις χθεσινές κάλπες επισφραγίζει το τέλος της Μεταπολίτευσης και του ιστορικού κύκλου των πελατειακών εξαρτήσεων του εκλογικού σώματος από ένα πολιτικό σύστημα που μετά από 36 χρόνια καθεστωτικής οικογενειοκρατίας, κρατικοδίαιτης κομματικής στράτευσης, κλεψιάς, μίζας και λεηλασίας του δημοσίου πλούτου οδήγησε τη χώρα στο Μνημόνιο του αφανισμού της".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αποχή οργής".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το 70% των ψηφοφόρων της Αττικής και το 58% ολόκληρης της χώρας, πρωτίστως νέοι, δεν προσήλθαν στις κάλπες, στέλνοντας μήνυμα-κόλαφο στην κυβέρνηση και στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου για αλλαγή πορείας. Παρόλα αυτά, το μήνυμα δεν φαίνεται να ελήφθη από όλους".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ντέρμπι... σε κενές εξέδρες".

Στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι "σε επίπεδα ρεκόρ κυμαίνεται το ποσοστό της αποχής στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, φθάνοντας το ποσοστό του 55%, πολύ υψηλότερα από το 40% της περασμένης Κυριακής. Τα άκυρα/λευκά ανέρχονται σε ποσοστό 10%. Σύνολο 65% ".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ηχηρά μηνύματα προς Γιώργο και Σαμαρά".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τσουρουφλισμένο το ΠΑΣΟΚ από τα αποτελέσματα κι ας παριστάνει ότι "πανηγυρίζει". Καταδίκασε το μνημόνιο η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών".
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟΣ:"Σώθηκε από τον... γκρεμό με "δεκανίκια" από Αριστερά-Δεξιά και την αποχή".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση βαδίζει στην εφαρμογή της πολιτικής του μνημονίου, έχοντας απέναντί της τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών".
ΕΣΤΙΑ: "Ποιός κέρδισε τις εκλογές".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "οι εφετινές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που ολοκληρώθηκαν με τον χθεσινό β΄γύρο ελειτούργησαν αρνητικά για τον τόπο. Δημιούργησαν μια τεράστια περίσπαση από τα ουσιώδη προβλήματα, κυρίως της οικονομίας".