Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Αυξάνονται τα θύματα της χολέρας στην Αϊτή



Ο αριθμός των θυμάτων από την επιδημία χολέρας στην Αϊτή αυξάνεται μέρα με τη μέρα με ανησυχητικούς ρυθμούς. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της χώρας, οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα ξεπερνούν τους 900, βάσει και των επικυρωμένων δεδομένων του περασμένου Σαββατοκύριακου.


Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία δείχνουν πως περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τη νόσο αυτή από τα τέλη Οκτωβρίου, τονίζουν οι Αρχές της χώρας. Δέκα μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 230.000 ανθρώπους, ο λαός της Αϊτής απειλείται από μία άλλη καταστροφή.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ο.Η.Ε., υπάρχει σοβαρή πιθανότητα πάνω από 200.000 άνθρωποι να προσβληθούν από χολέρα, η οποία προκαλείται από την κατάποση μολυσμένου νερού και έχει σαν συμπτώματα διάρροια και εμετούς.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως στην πρωτεύουσα περίπου 1,5 εκατομμύριο άστεγοι ζουν σε σκηνές ανάμεσα σε συντρίμμια και φυσικά σε κακές συνθήκες υγιεινής που διευκολύνουν την ταχύτερη μετάδοση της νόσου.