Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ταυτοποιήθηκε η σορός του Νικολάε Τσαουσέσκου

Τα τεστ DNA επιβεβαίωσαν πως η σορός, της οποίας έγινε εκταφή τον περασμένο Ιούλιο στο νεκροταφείο του Βουκουρεστίου, ανήκει στον πρώην δικάτορα της Ρουμανίς Νικολάε Τσαουσέσκου, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο διευθυντής του Εθνικού Ιατροδικαστικού Ινστιτούτου.
«Συνέκρινα το DNA της σορού με δείγματα από τον αδελφό του Τσαουσέσκου και από τον γιο του, Βαλεντίν» διευκρίνισε ο Νταν Ντερμένγκιου.

«Αν υπήρχαν δείγματα DNA του Νικολάε Τσαουσέσκου από την εποχή που ζούσε, θα είμαστε απολύτως σίγουροι, όμως και από τις αναλύσεις που κάναμε με δείγματα από τον αδελφό και τον γιο του δείχνουν ότι πρόκειται για τον Τσαουσέσκου» πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στη σορό από το νεκροταφείο Γκεντσέα.
Την εκταφή είχαν ζητήσει μέλη της οικογένειας του πρώην δικτάτορα, καθώς αμφισβητούν το γεγονός ότι έχουν ενταφιαστεί εκεί ο Νικολάε και η Έλενα Τσαουσέσκου. Μόλις είναι έτοιμα τα αποτελέσματα των εξετάσεων του γενετικού υλικού, οι σοροί θα επανενταφιαστούν.
Όσο για τη σύζυγό του, Έλενα, της οποίας η σορός επίσης εξετάστηκε, ο Ρουμάνος αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να γίνει σύγκριση σε αυτή τη φάση.
Ο συνήγορος του Βαλεντίν Τσαουσέσκου, το μόνο εν ζωή από τα τρία παιδιά του πρώην δικτάτορα, τόνισε ότι «δεν διαθέτει καμιά επίσημη πληροφορία για τα αποτελέσματα του τεστ DNA».
αναδημοσίευση απο tvxs.gr