Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Εφημερίδες!!!!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Γαλάζιες γκρίνιες για το αποτέλεσμα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μαχαίρι σε 17 επιχειρήσεις Δημοσίου".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στην πρώτη γραμμή του πυρός τοποθετεί η τρόικα 17 δημόσιες επιχειρήσεις και φορείς του δημόσιου τομέα, μεταξύ των οποίων η ΕΡΤ, ο ΕΟΤ, το Μετρό και το Τραμ. Εντάχθηκαν στο έλλειμμα έπειτα από την έρευνα της Eurostat και βάσει Μνημονίου προωθούνται άμεσες παρεμβάσεις στο πρότυπο του ΟΣΕ, με απολύσεις συμβασιούχων, μετατάξεις, περικοπές και συγχωνεύσεις".

Η ΑΥΓΗ: "Καταδίκη σε ισόβια δεσμά".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο 9,4% επισήμως το έλλειμμα φέτος, φόβοι ότι θα ξεπεράσει και το 10%. Πρόσθετα μέτρα συμφωνεί η κυβέρνηση με την τρόικα. Παράταση του Μνημονίου με σκληρότερους όρους συζήτησαν Παπανδρέου-Σαρκοζί".
ΕΘΝΟΣ: "Στα... κάγκελα ο Γιώργος με τη Μέρκελ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην αντεπίθεση πέρασε ο πρωθυπουργός μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις της Ανγκελα Μέρκελ. Νωρίτερα η καγκελάριος της Γερμανίας είχε χαρακτηρίσει «ανεύθυνο» τον προκάτοχό της Γκ. Σρέντερ επειδή επέτρεψε στην Ελλάδα να ενταχθεί στην Ευρωζώνη".
ΤΑ ΝΕΑ: "Μέσα ειρήνη έξω πόλεμος".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "εθνικό σχέδιο για συνεννόηση με την αντιπολίτευση ετοιμάζει ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στην κ. Μέρκελ για την τακτική της απέναντι στις χρεωμένες χώρες, η οποία απάντησε με έντονο ύφος".
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Ξέσπασμα Γιώργου. Η Μέρκελ τσακίζει την Ευρώπη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με σκληρή γλώσσα μίλησε χθες από το Παρίσι ο κ. Γ. Παπανδρέου για την άκαμπτη στάση της κυρίας Ανγκελα Μέρκελ απέναντι στις ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται από την κρίση. Στο μεταξύ, χθες ξεκίνησαν στην Αθήνα οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τα μέτρα του προϋπολογισμού του 2011".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πρωταγωνιστής ΛΑΟΣ με το ΚΚΕ για κατάργηση του μνημονίου για τη λαϊκή συμμαχία και εξουσία".

 Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τεράστια σε όγκο και παλμό η συγκέντρωση στην Αθήνα. Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις της χώρας. Αλέκα Παπαρήγα: Ενωμένος ο αγωνιζόμενος λαός και η νεολαία πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Ούτε μια μάχη χαμένη, ούτε ένα λεπτό χαμένο".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Δραστικές περικοπές σε ΔΕΚΟ και νοσοκομεία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επιπλέον μέτρα 4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,5 αφορούν περικοπές δαπανών, περιλαμβάνει το εναλλακτικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την περίπτωση που η τρόικα επιμείνει στην απαίτησή της να καλυφθεί εντός του 2011 η επίπτωση από την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Γερμανική κατοχή, μέρος 2ο".

 Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που οι Ευρωπαίοι πιέζουν για έκδοση ευρωομολόγου, όπως είχε ζητήσει πριν από μήνες ο Γιώργος Παπανδρέου ως «αντίδοτο» στην κρίση με στόχο την αναδιάρθρωση του χρέους των «φτωχών» χωρών, οι δυνάμεις του «άξονα» επιθυμούν την απώλεια του δικαιώματος ψήφου, αλλά και τον έλεγχο της δημόσιας περιουσίας τους".

Ο ΛΟΓΟΣ: "30% μείωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "επώδυνα μέτρα ζητούν οι ελεγκτές της τρόικας που είχαν χθες συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Με δεδομένη την αναθεώρηση επί τα χείρω του ελλείμματος (στο 15,4% του ΑΕΠ για το 2009 και στο 9,4% του ΑΕΠ για το 2010) και την υστέρηση στα έσοδα (2 δισ. ευρώ), οι ελεγκτές της τρόικας φέρονται να ζητούν πρόσθετα επώδυνα μέτρα".
 
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπουρλότο στον προϋπολογισμό από τη «μαύρη τρύπα» των 4 δισ.!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "«ανοιχτούς λογαριασμούς» που οδηγούν στη διεύρυνση της «μαύρης τρύπας» του ελλείμματος κατά 4 δισ. ευρώ έφερε η Ευρωστατιστική υπηρεσία με την ανακοίνωση της αύξησης του ελλείμματος για το 2009 σε 15,4% του ΑΕΠ από 13,6% που πρόβλεπε η κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2010".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σκλάβοι του ΔΝΤ για ακόμα 3 χρόνια και έχει ο Θεός!!!".

 Η εφημερίδα τονίζει ότι "στις αλυσίδες σειράς νέων - σκληρότερων - Μνημονίων για τρία τουλάχιστο ακόμα χρόνια καθηλώνονται οι Ελληνες με δεδομένες τις προθέσεις του καρτέλ των πιστωτών της χώρας να μετατρέψουν την επικράτεια σε απέραντο κάτεργο σκλάβων με γκαουλάιτερ τον ένοικο του Μαξίμου".
 
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ετσι θα σωθούμε από το σφράγισμα 666".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "να προσφύγει η Εκκλησία στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να ζητήσει συνταγματική κατοχύρωση κατά πάσης πράξεως που αντίκειται στο Θρησκευτικό Συναίσθημα. Να απαγορευθεί στην ΕΕ ή σε κράτος μέλος να νομοθετήσει, να προωθήσει και να επιβάλλει σε οποιοδήποτε έγγραφο, κάρτα, μικροτσιπ ή ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών, κάποιο αριθμό, όπως το δυσώνυμο 666".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ανήσυχοι οι υπουργοί απαιτούν διορθωτικές κινήσεις από τον Γ.Α.Π.".

Η εφημερίδα σημειώνει "τι δήλωσαν οι Παπουτσής, Καρχιμάκης, ο Π. Μπεγλίτης, Π. Οικονόμου, Π. Κουκουλόπουλος, Ν. Σαλαγιάννης. Και προτάσεις για συναίνεση και αναστολή των εξεταστικών".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ψηφίσαμε και τώρα... πληρώνουμε".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στον Γ. Παπανδρέου και τη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ ξέσπασε χθες, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ελληνα πρωθυπουργού, στο Παρίσι".

ΕΣΤΙΑ: "Ωρα της αλήθειας για την Κυβέρνηση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα προβλήματα του τόπου δεν περιμένουν. Αλλα περιθώρια για υπεκφυγές δεν υπάρχουν. Η Κυβέρνησις πρέπει να προχωρήση σε πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές. Εφθασε η ώρα της αλήθειας".
 
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πρόσχημα για νέα άγρια μέτρα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "απολύσεις σε ΔΕΚΟ και ΟΤΑ, περικοπές δαπανών κατά 30%, λουκέτα, άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων ζήτησε μετ΄επιτάσεως η τρόικα, υπό το φως της αναθεώρησης ελλείμματος και χρέους της περιόδου 2006-2009".
City Press: "«Φουσκώνουν» το έλλειμμα, ετοιμάζουν νέα μέτρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Eurostat αναθεώρησε το έλλειμμα στο 15,4% του ΑΕΠ, χωρίς αντίδραση της ελληνικής πλευράς. Η αναθεώρηση του 2009 και οι αστοχίες του 2010 οδηγούν σε πρόσθετα σκληρά μέτρα".
Metro: "Μαχαίρι 30% στο Δημόσιο ζητά η τρόικα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "προτείνει κατάργηση συμβάσεων και απολύσεις σε ΔΕΚΟ και ΟΤΑ. Τρύπα 3,8 δισ. ευρώ από την αναθεώρηση της Eurostat".