Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ακατάλληλο το σχολείο, δεν κάνουν μάθημα εδώ και 10 ημέρες

Κλειστό εδώ και δέκα μέρες παραμένει ένα σχολικό συγκρότημα στη Ν. Ιωνία Μαγνησίας. Οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου, του 2ου ΕΠΑ.Λ. και του 1ου Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Ν. Ιωνίας Βόλου δεν κάνουν μάθημα καθώς τα κτίρια που απαρτίζουν το συγκρότημα παρουσιάζουν πολλά προβλήματα. Στις 14 Οκτωβρίου ένα μεγάλο κομμάτι σοβά αποκολλήθηκε από το ταβάνι μια σχολικής αίθουσας και έπεσε πάνω στους μαθητές την ώρα του μαθήματος. Ένας τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά.
Οι πολιτικοί μηχανικοί που εξέτασαν το κτίριο - κατ’ εντολή της νομαρχίας - το έκριναν ακατάλληλο λόγω κακοτεχνιών. Το σοβάτισμα του κτιρίου - μεταξύ άλλων προβλημάτων - δεν έγινε σωστά. Δηλαδή ο σοβάς πάνω σε εμφανές μπετόν δεν «έπιασε» γι’ αυτό και τώρα πέφτει πάνω στα κεφάλια μαθητών και καθηγητών.
Το πρόβλημα για τους εκατοντάδες μαθητές είναι τεράστιο. Χώροι για την μεταφορά τους δεν έχουν βρεθεί.

Το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο δεν μπορεί να μεταστεγαστεί αλλού καθώς οι μαθητές πρέπει να παρακολουθούν εργαστήρια σε αίθουσες με κατάλληλο εξοπλισμό. Οι μαθητές του 1ου Τ.Ε.Ε. είναι με ειδικές ανάγκες και αν μεταστεγαστεί το σχολείο τους θα πρέπει να πάει σε κτίριο που να πληροί κάποιες προϋποθέσεις.

Η Σχολική Επιτροπή που συνεδρίασε χθες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κάνεις δεν βάζει το χέρι στην τσέπη είτε για να επιδιορθωθεί το κτίριο είτε για να μεταφερθούν οι μαθητές αλλού άμεσα. Ο χρόνος περνάει, τα μαθήματα χάνονται. Μήπως ο δήμος, η νομαρχία, το υπουργείο πρέπει να πάρουν το θέμα ποιο ζεστά; Γονείς, μαθητές και κάποιοι ευαίσθητοι καθηγητές διαμαρτυρήθηκαν στη zougla.gr. Του ακούει κανείς;
από zougla.gr